Nyheter

Tyringe värvar från Salzburg och Vännäs

Från Redbull Salzburgs andralag i Alpligan värvar Tyringe backen Daniel Carlqvist.
Från Vännäs plockas anfallen Viktor Burman in.

Filip Steenbjerre kommenterar sitt senast backnyförvärv så här:
– Jättekul att få in Daniel i laget. Han är en spännande back som vill ta nästa steg i sin utveckling. Han kommer att tillföra tyngd och styrka i vårt försvarsspel.Det är en stor rightback med styrkorna i defensiven. Att sätta stopp i spelet och ta bort motståndarna är Daniels styrkor, vi hoppas att han kan ta mer kliv offensivt och utveckla den delen av sitt spel också.
– Med Daniel i truppen har vi nu tre rightbackar och tre leftbackar vilket är perfekt, avslutar Magnus Rahm.
Daniel har Gimo IF som moderklubb som han också spelat 35 matcher för som 15-åring i division 3. Innan flytten till Österrike representerat han AIK:s juniorlag J18 Elit som kapten och J20 Superelit som assisterande kapten.

Tyringe har i dagarna även gjort klart med forwarden Viktor Burman från Vännäs HC.
Under säsongen som gick spelade Viktor 28 matcher för Vännäs i division 1 och gjorde 10 poäng. Han spelade även 13 matcher i Vännäs J20 Elit-lag och 8 matcher för Björklövens J20 Elit-lag, där noterade Viktor totalt 36 poäng fördelat på 20 mål och 16 assist.
Magnus Rahm:
– En spelare som ger allt, bra på att skapa ytor för sina lagkompisar och vinna tillbaka puckar. Viktor gillar att ta sig in på mål och gör även en del poäng. Ska bli spännande att se Viktor i Tyringe tröjan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close