Nyheter

HK Malmö värvar duo

HK Malmös damlag spelar i division ett till hösten – och klubben har uttalade mål om att nå högre.
Nu har en duo förstärkt.

Det är mittsexan Anna Palmqvist (från Mölndals HF) och målvakten Ida Dahlgren (senast i Alingsås) som ansluter till truppen och kommer kliva på fullt i träning efter sommaruppehållet.
Ida Dahlgren:
– Jag älskar att träna och därför kändes HK Malmö som ett seriöst lag med fokus på träning i och med deras vision att klättra i seriesystemet. Förutom det tror jag att det finns goda möjligheter för min personliga utveckling i HK Malmö i och med Jerkas roll i truppen som ny målvaktstränare. Jag ser fram emot HK Malmös satsning på damsidan och all den träning som kommer med det då jag gillar att utmana mig själv fysiskt. Jag tror att jag kommer kunna bidra med ett lugn på planen, spelförståelse och snabba första-fas kontringar, säger Ida Dalgren
Anna Palmqvist:
– Jag längtade efter mer seriösa träningar och en ökad träningsmängd och då kändes HK Malmö helt rätt i och med deras satsning på damlaget. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla både mitt anfalls- och försvarsspel med hjälp av nya tränare och lagkamrater. HK Malmös spelidé känns spännande och den verkar passa min spelstil, vilket känns extra roligt. Jag tror att jag kommer kunna bidra med min erfarenhet, positivitet och driv under såväl träning som match. Jag hoppas också kunna få bidra med ett aktivt m6-spel och en trygg grund i försvarsspelet med mycket snack, säger Anna Palmqvist

Tränare Ola Kristiansson:
– Anna är en mittsexa med en härlig inställning och ett jäkla driv. Kommer att lyfta laget både bakåt och framåt. Ida har fått sin målvaktsutbildning i Önnered och är lugn och placeringssäker i målet, följsam och har ett fantastiskt utkast. Båda har rutin från högre divisioner än Div 1 och såklart kommer de att höja kvaliteten på truppen.

Sportchef Robert Månsson:
– Med Anna och Ida får vi in två bra spelare med rutin som kompletterar truppen väldigt bra. Anna är en slitstark M6 och duktig 2-vägs spelare. Hon är en rörlig M6 som är bra på att fånga bollen och bidrar alltid med energi på och utanför planen. Ida är en placeringssäker och snabb målvakt med fantastiska utkast som kommer passa perfekt in i den snabba handbollen som HK Malmö vill spela.

Sedan tidigare har Klara Kristiansson anslutit från Lugi:s flickor 03-lag och flera av nyckelspelarna har förlängt kontrakten.

Foto: HK Malmö

Relaterade artiklar

Back to top button
Close