Nyheter

Viktiga förlängningar för IBK Lund

I dagarna blev det klart att trotjänarna Cecilia Holgersson och Eda Dagasan lämnar IBK Lund.
Å andra sidan har två viktiga kontrakt förlängts.

Dam SSL-laget förlänger avtalet med den omtyckta Viktoria Rosberg. Rosberg som har fostrats i föreningen har två och en halv säsong bakom sig i Dam Elit sedan hon blev uppflyttad efter årsskiftet säsongen 2017/2018 från föreningens Div.1-lag.
25-åringen spelade i Lugi fram till hon inför säsongen 2015/2016 valde att möta nya äventyr i USA. Det blev två spännande år där innan hon återvände till Sverige. Avtalet är skrivet över tre säsonger.
Rosberg är en av de mest drivna i laget, både på och utanför planen.
– Kombinerar man hårt slit, hårt skott och fantastiskt driv i en person så står Vickan bakom ”lika med-tecknet”. Inte nog med det så är hon även en av de snabbaste i laget. Innebandy står oftast på schemat för vår Vickan, hon ger allt för laget, föreningen och damidrotten i stort. Energin smittar gärna av sig på personer runt omkring henne. Hon tar ett stort ansvar för att gruppen skall fungera och sätter sällan sig själv i första hand. Den i särklass mest omtyckta spelare som jag träffat på, finns ingen som kan säga ett enda ont ord om denna människa, berättar huvudtränare Johan Gustafson.

IBK lund har även skrivit ett nytt avtal med den fysiska försvararen Elin Johansson. Johansson anslöt från Uppsala-föreningen IK Sirius IBK i september förra säsongen. Efter sin debutsäsong i Allsvenskan har den tidigare judoutövaren valt att fortsätta sin satsning tillsammans med IBK Lund i Svenska Superligan.
Avtalet är skrivet över tre säsonger.- Elin kom in i ett skede förra året där vi var i behov av backförstärkning. Ett förvärv vi då var väldigt nöjda med och lika nöjda är vi att hon fortsätter, vi har sett att hennes gnista och glädje till innebandy har ökat successivt sen hon kom till oss. En person som gärna bjuder på sig själv och alltid försöker lätta upp stämningen, menar huvudtränare Johan Gustafson och fortsätter:
– Hon älskar att ta bollen av motståndarna och gör det bra samtidigt som hon inte är främmande till att hålla i bollen tills ett bra läge uppstår. Vi tror att det finns mer att plocka fram ur hennes potential och förhoppningsvis så blommar hon ut än mer efter flytten hem från Uppsala.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close