skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ett äventyr från norr till söder för grabbarna från Blentarp

Alex Pfeiffer och Zaak Ramkali är två fotbollskillar från Blentarps BK. Bägge har just Blentarps BK som moderklubb. Grabbarna ger sig nu ut på ett stort cykeläventyr. De tog tåget till finska gränsen för att nå Treriksröset. Cykelresan beräknas ta 25 dagar och då ska de hinna med  den 2452 km långa resan genom Sverige ner till Smygehuk. Därefter är det förhoppningsvis seriepremiär utan några skador.
– Skador oroar jag mig inte över i nuläget. Lite öm i benen kommer man nog vara hela resan säger Zaak.

Vad är säsongens målsättning för laget?
– Vi vill verkligen ta oss upp till femman igen då vi känner att vi har en stark trupp och förhoppningsvis kan vi vinna serien. Dessutom har vi en relativt ung trupp så jag hoppas det finns möjlighet för oss unga att spela och utvecklas säger Zaak.

– Jag både tror och hoppas att vi går upp till div 5, det är självklart målet säger Alex.

Några förändringar  i spelartruppen?
– Truppen är i stort sett samma som förra året. Någon ny och någon som slutat men i det stora hela kommer truppen vara samma som förra året. Den enda skillnaden är att vår målvakt har slutat vilket är trist men vi har andra hungriga målvakter som har mer motivation säger Alex.

Vad tror ni om er kommande serie?
– Personligen vet jag inte mycket om serien, lagen eller några spelare. Så det kommer vara intressant hur allt utspelar sig säger Zaak. 

– Jag har betydligt bättre koll på dessa Österlenlagen än Malmölagen som vi mötte förra säsongen. Ett favorit möte för mig blir Esperöd då jag har arbetskollegor som spelar där och en f.d. arbetskollega som tränar dem. Därför går man in i sådana matcher med lite mer energi och vilja. Tror även att det kommer bli en bra match eftersom båda kan vinna denna serien utan tvekan säger Alex.

Ni har spelat en träningsmatch mot Genarp på bortaplan där ni vann med 3-2.
– Matchen mot Genarp gav oss en bra bild av att vi kan vara ett starkt lag. Gjorde stundtals en mycket bra match och visade att vi även kunde vara spelförande mot ett lag från serien över oss säger Zaak. 

– Detta var vår första match sedan restriktionerna släpptes men tycker vi spelade väldigt bra fotboll och framförallt på det som vi tränat på under uppehållet. Det bådar gott inför serien. Får bara hoppas grabbarna fortsätter på samma spår medans vi är iväg för då kan det bli riktigt bra säger Alex. 

Ni har nu ett speluppehåll och då drar ni vänner iväg på en liten cykeltur.
Vad är bakgrunden bakom detta cykeläventyr?
– Ja det passade perfekt nu då Alex tog ledigt och jag börjar universitetet i slutet av augusti. Det passade även bra med uppehållet. Allt började när jag nämnde detta som ett skämt till vårt kompisgäng och alla sa att jag aldrig skulle klara det. Alla hade vettet att tacka nej till utmaningen förutom Alex.

– Det triggar igång mig och gör att jag vill motbevisa dem säger Alex..

Kommer ni fortfarande att vara vänner efter detta?
– Vi var inte jättebra vänner innan resan. Så antingen kommer vi vara allra bästa kompisar eller kommer vi aldrig prata igen.

Vilken blir den största utmaningen med turen?
– Vi har ingen erfarenhet inom cykling eller att camping så jag tror att just maten kommer bli svårast. Cyklingen har vi huvuden till så det kommer vi klara säger Zaak.

– Största utmaningen skulle jag säga är väder och vind. Så länge det håller sig någorlunda så ska vi lösa det här. Har ju fördelen att vi är två stycken på resan och då löser man de flesta problemen med hjälp av sina tidigare erfarenheter.

Hur många mil kommer ni att snitta per dag?
– Vi har ett snitt på typ 10 mil om dagen och hela resan beräknas ta 25 dagar. 

Ni är inte rädd för skador inför säsongsstarten?
– Skador oroar jag mig inte över i nuläget. Lite öm i benen kommer man nog vara hela resan men cykling stärker ju baksidor vilket är en muskelgrupp som jag haft svårigheter med tidigare säger Zaak.

Ni kan följa killarnas resa på deras instagramkonton: 

 #alexfajfor #zaakramkali 


Alex Pfeiffer och Zaak Ramkali

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close