skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Ludvig Bergman i Torns IF: ”Ett derby mot BoIS är aldrig svårt att ställa om till”

Ludvig Bergman är en 24-årig Lundabo som spelar mittback i Torns IF. Han kom till BW90 som 17-årig mittfältare/anfallare och blev omskolad efter sitt första år till högerback. Efter tre år bar det vidare till Torns IF där Kalle Ringhov ville ha honom som mittback.
– Känns som jag har kommit hem när jag anlände till klubben.

Ni har spelat 8 seriematcher men bara vunnit fyra , spelat tre oavgjorda  och en förlust. Anser du att detta är godkänt? 

– Jag tycker att det är helt okej. Den enda riktiga missräkningen är förlusten mot Trollhättan där vi borde åkt hem med samtliga poäng. Men som sagt, förutom det tycker jag vi har fått en bra start på säsongen. Det är många nya spelare i laget men vi börjar hitta rätt och jag tror att det kommer fortsätta att bli bättre.

Även denna veckan innehåller ett tufft schema med tre seriematcher.  Förra helgen mötte ni Utsikten på hemmaplan och vann med 4-0. I onsdags åkte ni till Tvååkers IF och där låg ni under med 1-0 men vände och vann matchen till slut med 2-1. Detta var er första bortaseger för säsongen. 

– Ja det är en tuff vecka vi gick in i och vi har gjort det väldigt bra hittills. Det är första matchen på mer än ett år vi vänder ett underläge till vinst så det kändes fantastiskt bra i onsdags. Försvarsspelet tycker jag vi har fått ordning på i år och det offensiva verkar också ha lossnat för oss.

Idag lördag är det då åter dags för ny seriematch. Hur svårt är det att ställa om och lägga fokus på helgens tredje seriematch som dessutom är derby mot Landskrona BoIS? 

– Ett derby mot BoIS är aldrig svårt att ställa om till. Alla i laget är väldigt fokuserade och taggade inför matchen och vill avsluta på bästa sätt innan semestern. 

Hur är din känsla inför derbyt? 

– Känslan är väldigt bra vi har två vinster i ryggen i denna veckan så vi känns väl förberedda. Det är viktigt att vi fortsätter det fina försvarsspel vi jobbat efter. Offensivt har vi väldigt bra spelare så vi kommer göra ett par mål.

Att det är derby match brukar locka mycket publik. Nu är det andra tider pga covid 19. Hur tycker du det har känts att spela utan publik?

– Matchen hade det nog blivit publikrekord på Vallen så det är klart att det känns tråkigt att spela utan publik. Men hela laget är oerhört taggade inför matchen så det ska inte bli några problem.

Har du någon  koll på era övriga motståndare i serien? 

– Har ju mött lagen ett antal gånger nu så vi har ganska bra koll på dem flesta. BoIS kommer antagligen ligga i topp men även Värnamo. Jag tror att det är dessa två lagen som är de stora hoten i år. Vi har ett väldigt bra lag och jag tror verkligen vi kan vara med i toppen och hota.

Hur ser läget ut i laget? 

– Alan är tyvärr skadad vilket är ett väldigt stort tapp för oss.

Efter matchen väntar ett kortare speluppehåll. Hur skall du tillbringa den tiden i sommar?

– Vi har träningsledigt i nio dagar. Då får jag passa på att spela golf och det blir nog en mini tripp med min flickvän någonstans i Sverige.

Vilken placering ligger Torn på vid säsongsslutet?

– Topp tre tycker jag att vi ska lösa i år.


Ludvig Bergman

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close