Handboll

Flera Skånelag tar sikte på Europacupspel

Spelarna Ystads IF, HK Malmö och IFK Kristianstad, H65 Höör och LUGI har alla anledning till att rota fram passen ur byrålådan.
I höst väntar nämligen Europacupspel.

EHF har sytt om kostymen för hur de europeiska cuperna spelas.
Bland annat har Champions League minskats ner gällande antal lag och det fanns inte plats för några svenska lag alls.
Istället blir det spel i European League, en tillvässad variant av den tidigare EHF-cupen. Till gruppspelet är Alingsås, som slutade etta i Handbollsligan förra säsongen, direktkvalificerat.
HK malmöl (tvåa) och IFK Kristianstad (trea) får försöka kvala dit via två olika kvalomgångar, vilket blir tufft att klara av.
Det som tidigare hette Challenge Cup heter numera EHF-cupen, den lägst rankade turneringen, och i den turneringen kliver Ystads IF in i den första kvalrundan.

H65 Höör som slutade etta i SHE nekades även dem plats i Champions League. Och de är heller inte direktkvalificerade för gruppspelet i European League, utan tvingas kvala dit. Det spelas tre kvalrundor och Höör kliver in i den tredje rundan. Det blir tufft motstånd oavsett vilket lag de får möta, men klarar de den uppgiften väntar gruppspel.
Även LUGI ger sig in i samma turnering, men tvingas in redan i den första kvalrundan. Sävehofs damer tackade nej, liksom Skurus.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close