Nyheter

Malmöbor får testa på OS-grenar

Med ett år kvar till OS i Tokyo lanserar Kul i Malmö och Sveriges Olympiska Kommitté satsningen Olympisk Utmaning. Från den 23 juli och fyra veckor framåt kan unga Malmöbor göra utmaningar inom fem olympiska idrotter. Vid periodens slut lottas 30 kit med sportprylar bland deltagarna.

Syftet är att få barn och unga att aktivera sig och prova på olika olympiska idrotter. I Malmö finns fem utmaningar utplacerade runt om i staden inom följande idrotter: löpning, skate, simning, mountainbike och basket. I OympiaAppen finns hälsningar från olympier inom respektive idrott.
– Det här är en fantastisk satsning som bjuder in till rörelse för Malmös barn och unga. Jag hoppas att många tar tillfället i akt och testar en olympisk idrott, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör.
-–Vi gör allt vi kan för att använda idrotten till att bidra till en bättre värld. Med Olympisk Utmaning vill vi att fler inspireras till en aktiv livsstil och förbättrad hälsa, säger Tobias Hauff, marknadschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Ladda ner OlympiaAppen, registrera dig och skanna QR-koderna som finns på skyltarna vid utmaningarna. Deltagare som gör tre eller fler utmaningar är med i utlottningen av 30 kit med sportprylar bestående av: träningsväska, tennisrack, tennisbollar, basketboll, handboll, simglasögon och träningsband.
Om du behöver utrustning till din utmaning – besök Fritidsbanken och låna sportprylar gratis. Läs mer här!
Information om utmaningarna och inspiration publiceras i Kul i Malmös sociala medier – på Facebook och Instagram.

Utmaningarna pågår 23 juli-20 augusti.
Skyltarna kommer att sättas upp den 23 juli.
Här finns de Olympiska utmaningarna:
Löpning – Pildammsparkens Motionsspår, Carl Gustavs väg
Skateboard – Krocksbäcks Skatepark, Krokbäcksstigen
Simning – T-bryggan Ribersborg, Ribersborgsstrandens badplats
Mountainbike – Bulltofta Motionsspår, Bulltoftastigen
Basket – Mellersta Förstadskolans Multiidrottsplats, Disponentgatan

Relaterade artiklar

Back to top button
Close