IBK LundNyheter

IBK Lund förlänger med talang

IBK Lund har gjort ytterligare en förlängning för damlaget i Svenska Superligan. 17-åriga Filippa Philipsson Eriksson väljer att spela vidare i de svart-gröna färgerna. Avtalet är skrivet över tre säsonger.

Philipsson Eriksson kom från FC Helsingborgs Juniorallsvenska lag ifjol. I sin seniorsäsongsdebut ifjol svarade hon för 13 poäng i Allsvenskan samt 36 poäng i Juniorallsvenskan. Vid årsskiftet fick hon dessutom äran att representera Skåne vid distriktlags-SM där det hon mäktade med tio poäng. Några veckor senare belönades hon med en sjuttondeplats över Sveriges största talanger i hennes åldersgrupp.

– Det var ett ganska enkelt val att stanna kvar i Lund. Det har varit en rolig och utvecklande förstasäsong med laget. Jag blev välkomnad superbra av både spelare och ledare och ser fram emot flera år tillsammans säger Filippa Philipsson Eriksson i ett pressmeddelande.

Den talangfulla 17-åringen gjorde sin seniordebut i landets näst högsta liga och glimrade till över tid. Hon kännetecknas av en stor träningsvillighet och stor utvecklingspotential.

– Vi blev glada när Filippa valde att komma till oss för vi visste att vi värvat en ung och talangfull spelare. Hon hade knappt ens tränat med ett seniorlag innan hon kom till oss så vi var medvetna om att tålamod är rätt melodi i Filippas fall. Hon har dock överträffat alla våras förväntningar och visat sig vara redo för spel på hög nivå redan säger huvudtränare Johan Gustafson.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close