Nyheter

Kan Nosaby nosa på en tätplacering i den sydöstra tvåan?

Bäst i nordost?
De senaste åren har det varit Hässleholmslagen som utmanat Kristianstad FC.
Nu är det, kan man ana, Nosaby IF som är herre på göingetäppan.
Inför premiären av division två Östra Götaland har laget imponerat så smått.

Träningsmatcher och tävlingsmatcher är två helt olika saker. Det måste poängteras.
Men det går inte att blunda för att Nosaby har någonting riktigt intressant på gång.
När serien, som spelas som en enkelserie med 14 lag, drar igång igen under tisdagen har vissa lag redan spelat en eller två seriematcher. Österlen besegrade Skånes mest nordöstra lag, Bromölla, på bortaplan med 2-0 och tar nu emot Nosaby i vackra Skillinge. Nosaby som gör seriepremiär.

Under våren och sommaren har Nosaby radat upp övertygande träningsmatchresultat.
4-1 mot Prespa Birlik, 2-1 mot IFK Malmö och 7-1 mot FC Kristianstad är resultat som sticker ut.
Laget tränas av Stefan ”Sniff” Liljegren och den tidigare FC Kristianstad-tränaren Besnik Llazani, som för övrigt själv var och sniffade på division två som spelare, då i IFK Malmö.
Den senare, Besnik Llazani, är en av Skånes unga lovande tränare. För han tog över ett FC Kristianstad i total kris 2018 och mot alla odds lyckades rädda kvar klubben i division ett fick han sitt dittills största erkännande. Samtidigt blev det ett misslyckande i samma klubb 2019 då laget åkte ur ettan och Llazani lämnade redan i början av maj.
Hur hamnade du där?
– Efter en liten paus så dök det här upp av en slump. Egentligen hade jag tänkt ta ett sabbatsår från fotbollen, du vet somn småbarnsförälder och med ett nyköpt hus. Men så dök det här upp och det passade mig perfekt. Klubben ville ha en tränarduo och det tror jag kan fungera här. Vi, jag och ”Sniff” kompletterar varandra.
Du är bad cop va?
– Ja, precis. Sniff är good cop. Han är vass på att bygga relationer mellan sig och spelarna.

Beskriv hur ni spelar?
– Offensivt har vi flera duktiga spelare, Andreas Grahm och Joel Wedenell bland annat, men även Julian Grozdanovski och Max Sandberg. Alla är duktig avslutare och mycket handlar om att låta dem komma till lägen för att sedan riskminimera bakåt.
Kör ni med tre anfallare då?
– Nej, vi kör en klassisk 4-4-2 och försöker att hitta en balans.
Det är nog en del som höjt lite på ögonbrynen efter att ha sett era resultat träningsmatcherna?
– Resultatmässigt har det varit hur bra som helst, men det är ändå svårt att veta vart vi står. Många lag har öppnat starkt innan seriestart för att sedan inte leverera i serien. Genrepet mot IFK Malmö blev vinst, även om vi inte spelade så bra.
– Mot Kristianstad var det derbykänsla över träningsmatchen. Nosaby har alltid varit lillebror i sammanhanget och våra spelare var lite extra taggade då.
Visst är det mycket prestige i nordost?
– Ja, men känner av den nu när så många lag från den här regionen är med i samma serie. Jag tycker det är öppet vilket lag som slutar överst i tabellen dem emellan.
– Det är som i Malmöfotbollen där klubbarna byter spelare med varandra.
Har ni någon intern målsättning i laget?
– Nej, inte direkt. Bara att det är 13 matcher som ger cupkänsla över serien. Österlen och Räppe är de som ska räknas som förhandsfavoriter, sedan tror jag att vi kan vara en outsider och störa dem lite, säger Llazani.

Var och när?
28 juli.
Matchstart: 19.00
Österlens FF-Nosaby IF
Skillinge IP.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close