FotbollNyheter

Nehar Maliqi i Lunds SK: ”Vi ska vara med i toppstriden”

Skånesport ringde upp huvudtränare Nehar Maliqi i Lunds SK för att ”ta pulsen” inför kommande seriestart.

Ni har spelat en träningsmatch i veckan mot Ariana FC. Berätta om matchen?
Vi möte Ariana FC i fredags förlorade med hela 5-0 men stundtals tycker jag att vi spelar bra. Detta var vår första match sedan mars månad. Åker på en grov utvisning när det står 0-1 och får spela med 10 man resten av matchen. Sedan två veckor tillbaka har vi legat i hårdträning efter sommaruppehållet med konditionsträning och styrka. Ariana är redan klara för seriestart. De har krossat allt sitt motstånd i deras senaste matcherna. Vi har 7 man som är borta på grund av att de är studenter men de är tillbaka i Lund veckan innan seriestart så det känns jättepositivt. 

Ni kommer att spela ytterligare en träningsmatch till innan serien startar mot Staffanstorp.
Matchen mot Staffanstorp kommer att bli intressant för jag vill möta lag som ligger en serie upp. Vi ska få känna på att det räcker inte att vara vara på planen utan vi måste göra jobbet också. I denna matchen så är det upp till spelarna att visa oss om de ska ha en startplats till seriestarten den 7 augusti mot FC Möllan. 

Vad vet du om era motståndare i serien?
– Vet bara att NK Croatia har gjort ett par intressanta värvningar. Sett till resultaten de har gjort så är dem en av favoriterna. Även Husie IF har gjort ett par klassvärvningar och har fått tillbaka Blerim Mulici i laget. Så Husie IF är en toppkonkurrent men även Linero IF.

Vad tror du då om serien?
– Denna serie är som ett getingbo. Med tanke på att det skall spelas enkelserie så kommer det att krävas en oerhört disciplin och vilja att göra jobbet för att vinna matcherna. Varje poäng är viktig nu. 

Hur ser er målsättning ut säsongen 2020?
– Vårt mål med säsongen är att vi ska vara med i toppstriden. Det är målsättning som vi satte upp i januari. Truppen känns redo för uppgiften och vi tar varje match som en cupmatch och ska ge allt för att lyckas ta steget upp i div 4.

Ni har fått in nyförvärv?
– Alban Hasanaj är en rutinerad målvakt som har erfarenhet från spel i div 4. Han kommer att hjälpa oss att bli mer stabila i vårt defensiva spel då det var något vi saknade förra året. Axel Nilsson är en defensiv innermittfältare och Sebastian Holmberg är en offensiv spelare som kommer att bidra med mål. 

Inför säsongen hade ni också en del nyförvärv?
– Vi har fått in hela 10 nya spelare. Bl.a Alex Balsom som är utbildad i IK Frej, spelat U21 i Allsvenskan och tillhörde truppen i superettan. En fantastisk spelare som kan spela på flera positioner. Men även Felix Wallin från IFK Lidingö som är en vänsterytter men en fantastisk vänsterfot och spel från högre serier i bagaget. Han kommer att bidra mycket till Lunds SK. Marcus Steneröd kommer i från spel i div 4 klubben Mölnlycke IF från Göteborgs regionen. En mittfältare med en vinnarskalle som sliter,  kämpar och är passnings skicklig.

10 nya spelare?
– Som sagt mycket nya spelare från förra säsongen och alla som har kommit in är spelare som kommer att bidra till en starkare trupp.

Är truppen klar eller?
– Truppen känns klar men stänger inte dörren för någon som kan spetsa till laget. Truppen behöver konkurrens om startplats och det är bara positivt. Vi har jobbat på bra under denna tiden även om vi inte har haft matcher.

Det skall firas i höst också inom föreningen?
– Ja, klubben fyller 90 år. Hade varit roligt att lyckas ta steget upp till div 4 med tanke på det.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close