Ängelholms FFFotbollNyheter

Målvakt Robin Streifert i Ängelholms FF: “Jag tror vi tar klivet upp till div 1”

Målvakten Robin Streifert är en 22-årig Åstorpsbo med klubbadress Ängelholms FF. Att vara målvakt är dock inget ovanligt i familjen. Både pappa och farfar var just målvakter. Startade sin fotbollskarriär i Åstorps FF som utespelare och provade på att vara målvakt under ett zonläger och detta tog honom vidare till Skånelägret och ÄFF. Där han har stannat och är nu inne på sin 8:nde säsong i klubben.
– Jag tror vi tar klivet upp till div 1. Vi går för serieseger.

Har du en personlig målsättning?
– I år är det att hjälpa Ängelholms FF att ta klivet upp till Division 1 och fortsätta min personliga utveckling. Vill se hur bra jag kan bli.

Er trupp är bland de yngsta i serien. Ni hårdsatsar för att ta steget tillbaka i div 1. Ni är ett förmodat topplag i årets serie och storfavorit i division 2. Klarar er trupp pressen av vara favorittippade?
– Vi har fått in bra spelare med rutin och erfarenhet från elitfotbollen. Detta gör att jag tycker vi har en väldigt bra mix av unga hungriga spelare och spelare med rutin och erfarenhet som är viktigt att ha i ett lag. Speciellt när vi är så ungt lag. Målet inför denna säsongen är att vi ska tillbaka till div 1. Nu blir det ännu svårare med tanke på att det är en enkelserie som ska spelas men vi har kvalitén för att klara av det.

Division 2 avgörs genom en enkelserie. I juni spelade ni två seriematcher innan serien tog uppehåll. Höstsäsongen har ni startat upp med tre träningsmatcher. På torsdag är det Svenska cupen och på lördag, den 8 augusti så drar serien igång med hemmamatch mot Västra Frölunda.

Tycker du det är en tuff start på hösten?
– Min känsla är väldigt bra inför höstpremiären mot Västra Frölunda. Det ska bli väldigt kul att få dra igång igen och spela tävlingsmatcher. Varje match kommer bli otroligt viktig. Vi startar med tävlingsmatch i Svenska cupen som vi vill vinna och sen har vi ytterligare en träningsmatch så vi kommer att vara redo när det drar igång.

Vad vet du om era övriga motståndare i serien?
– Jag har inte jättebra koll. Många lag mötte man ju förra året och det är väl det man. Till exempel så är Malmö lagen alltid tuffa att möta. Halmia är bra och Ullared har också startat bra. Det blir en jämn serie.   

Hur väl förberedda är ni på denna annorlunda seriestarten?
– Vi är förberedda. Det är ett väldigt speciellt i år och det är något helt nytt för alla tror jag att spela en enkelserie. Har börjat serien bra med två vinster och det ska vi bygga vidare på. Det är såklart tråkigt att spela utan publik.

Innan seriespelet kommer igång så skall ni på torsdag spela Svenska cupen och möta Lunds BK på hemmaplan. Vad vet du om LBK?
– Vi vet om att vi möter ett bra division 1 lag som har startat sin säsong väldigt bra. LBK är alltid kul att möta och mäta sig med lag högre upp i seriesystemet. Mötte dem i en träningsmatch i vintras som vi vann men det har hänt mycket sen dess.

Hur viktig är själva Svenska cupen för er del?
– Vi vill vinna matchen och ta oss vidare. Målet är att vara med i nästa års gruppspel.

Ängelholms FF placering vid säsongsslutet?
– Jag tror vi tar klivet upp till div 1. Vi går för serieseger. Det har jag aldrig upplevt så det hade varit kul att få vara med om det.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close