skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Jakob Ottosson i Lunds BK: ”Vi har börjat säsongen väldigt bra”

Mittfältaren Jakob Ottosson är nykomling i Lunds BK. Han började spela fotboll som 5 åring i Mjällby AIF och har sedan spelat sig igenom samtliga ungdomslag innan han kom upp i A-laget. Där blev det spel i både division 1 och Superettan. Inför 2020 bar det av till Lund för studier och fotboll i Lunds BK.
– Såklart vill jag personligen alltid utvecklas och ta nya steg framåt och det finns det goda chanser till i LBK.

Innan seriespelet startar igen skall ni spela Svenska cupen. I kväll åker ni till Ängelsholms IP och möter Ängelholms FF. Hur viktig är Svenska cupen för er del?
– Ängelholms FF är ett spännande lag med flera intressanta spelare som kommer göra det väldigt bra i sin serie. Vi är såklart väldigt taggade inför matchen speciellt med tanke på att det är en ypperlig chans till att få komma in i Svenska cupens gruppspel.

Svenska cupen är er första match efter sommaruppehållet.
Innan uppehållet hade ni två raka förluster. I sista matchen hade ni ledningen men Motala kom tillbaka och vann matchen. Hur skall ni vända detta?
– Två matcher där vi inte riktigt kommer upp i den nivån som vi haft tidigare men det är något som vi lagt bakom oss nu. Det som är extra kul med det täta matchschemat är att vi får chans till revansch redan ikväll. 

Nio matcher spelade och ni ligger nu på en 5 plats i serietabellen. Är detta godkänt?
– Klart godkänt! Vi har börjat säsongen väldigt bra men det gäller att vi fortsätter och gnuggar på. Det är många matcher kvar.

Nästa vecka drar då serien igång och inom en vecka har ni sammanlagt tre seriematcher att spela. Tufft schema och långa resor. Ni börjar med en bortamatch mot FC Trollhättan. Därefter bortamatch mot FK Karlskrona och tredje matchen blir hemma mot gästande Skövde AIK. 

Hur är känslan inför höstens seriepremiären?
– Har en riktigt go känsla inför hösten och att det är flera matcher tätt inpå är bara roligt. Det gäller dock att man är extra noga att ta hand om kroppen emellan matcherna. 

Något annat lag som du följer?
– Inte något speciellt lag men såklart har man lite koll på de andra lagen och gamla lagkamrater. Det finns flera bra lag som kommer vara med och utmana in i det sista men jag ser Landskrona Bois och Värnamo som stora favoriter.

Hur ser målsättningen ut inför året?
– Såklart vill jag personligen alltid utvecklas och ta nya steg framåt och det finns det goda chanser till i Lunds BK. Som lag tar vi en match i taget men vi vill naturligtvis vara med och fightas om de högre tabellplaceringarna.

Hur känns läget i laget?
Det känns grymt bra! Nästintill alla är redo för att lira och det är en härlig stämning i hela gruppen.

Vilken slutplacering finner vi Lunds BK på när summeringen görs?
– Jag hoppas att vi är med och fightas i toppen av tabellen.


Jakob Ottosson Lunds BK

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close