skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Lyckad premiärtävling för Höörs IS

Det var debut för Höörs IS att arrangera en större tävling i modern tid. De fina och nya allvädersbanorna gjorde att alla hade lika möjlighet till bra prestationer i vädret som var bra med cirka 18 grader och ingen vind. Solen lyste med sin frånvaro men vad gjorde det när det äntligen var tävlingsdags igen under torsdagskvällen.

Klubbar som deltog i tävlingarna var Höörs IS, Hässleholm, Åhus, Växjö, Eslöv, Ystad, MAI, Simrishamn och Lund. Grenarna var höjd, 300 m och 400 m.

I klassen pojkar 14 och 15 på 300 m fick vi se Sverigeettan Samuel Jönsson, Åhus, vinna på nytt och sätta ett personligt rekord på 37.93! I samma heat såg vi Sverigetrean William Lindqvist från Hässlegholm komma in på en tid av 38.40. MAI:s Melvin Modess (14 i Sverige) hade 39.67 och fyra kom hemmaklubbens Leo Strandh på finfina 40.06.

Tilde Bjerager som för närvarande är trea i Sverige i sin åldersgrupp, vann hödhoppet för flickor 16 på 160 cm. Efter höjdhoppet fick hon göra årets första tävlingslopp på 400 m och landade till slut på 1.01.89. Det gjorde henne till 8:a i Sverige på distansen i hennes åldersgrupp.

Sverige-9:an Lovisa Skoglund vann och hade årsbästa 59.22 på 400 m och 12:an Maja Jönsson var tvåa med tiden 1.00.01. Systrarna Juni och Nadja Rugland sprang i samma heat så det var ett rent Höörs IS-heat vi fick skåda. Juni gled in på en 9:e plats i Sverige för året, med 1.01.80.

Slutligen vann hemmaklubbens Daniel Sjölin -00m 400 m på 51.68. Även han ligger högt i Sverigelistan och återfinns på en 9:e plats.

En nöjd coach, tävlingsledare och speaker Gert Möller, tackade alla tävlande och funktionärer för att dom höll avstånd och respekterade rekommendationerna nu i pandemitiden.

Bilder från dagen tagna av den eminente, skicklige och relativt vackre Christoffer Borg Mattisson och fria för publicering (ange fotografens namn).

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close