Nyheter

Parman fixade Beachhandbollsfest i Lund

Pandemin satte stopp för beachhandbollsfesterna i Helsingborg i Åhus.
Men nu när läget verkar ha lättat tog “den dansande domaren” och H43-ledaren Parman Rodrigo Polozadeh tillfället i akt och startade en ny turnering för P16-klassen i centrala Lund.
– Responsen har blivit så mycket bättre än vad jag hade tänkt mig, säger Parman.

Under lördagen var det premiär för “Parman Cup” på de tre beachhandbollsplanerna vid stadsparken i centrala Lund, ett snärtigt underarmsskott från Sparbanken Skåne Arena.
Hur kom du fram till att dra igång det här arrangemanget?
– Idéen till turneringen kom när killarnas och min sug på träningsmatcher blev för hög. Jag ringde runt till mina vänner inom beachvärlden och lyckades hitta två andra lag som tränade på beachhandboll: Kävlinge HK och Göteborg Beach Handball Club. Det kändes lite tråkigt med bara två andra lag, så jag ringde runt och kikade läget hos andra klubbar för att se om jag kunde nappa de till att våga testa beachhandboll. Då svarade både Halmstad Handboll och LUGI Handboll ja så fort de fick förfrågan! Sen var det bara att börja planera turneringen…
– Det var dock lättare sagt än gjort och slutade med ett godkännande från Lunds kommun och från Polisen 24 timmar innan första matchstart…
Stadsparken i Lund är ju som gjord för detta?
– Att spela i stadsparken i Lund är helt fantastiskt. Det är en fantastiskt sand att spela på och det är så simpelt att komma ut i naturen. Två flugor i en smäll kan man lugnt säga.
Vad tycker de gästande laget om turneringen?
– Responsen har blivit så mycket bättre än vad jag hade tänkt mig! Men jag hade aldrig klarat av det utan att ha fantastiska människor runt om mig. Alla som har hjälpt till är guld värda. Jag är evigt tacksam för deras hjälp.
Vad händer under söndagen?
– Dag två kommer att bestå av slutspelsmatcher. Med tanke på vilken kvalité det har varit under första dagen så ser jag fram emot vad dag två har att erbjuda…
Det låter som att “Parman Cup” kommer att arrangeras även 2021 och 2022 och…?
– Jag hade varit världens lyckligaste om detta hade blivit ett årligt arrangemang. Vem säger nej till mer handboll?

På plats vid sanden i Lund var flera ledare i Göteborg HBC som även spelare i det svenska landslag som tillhör den absoluta världseliten.
Även Tony Carlsson som driver beachhandbollsfrågor hos Svenska Handbollförbundet närvarade.
– Normalt sett får vi jobba en hel del från centralt håll när sådana här turneringar ska arrangeras, men det här är nog första gången det sker utan vår medverkan. Det är verkligen ett strålande initiativ och ett kvitto på att sporten växer, sa Carlsson (bilden).

Relaterade artiklar

Back to top button
Close