FotbollNyheterTorns IF

Torns IF skriver kontrakt med ung talang

Torns IF har skrivit A-kontrakt med Heleneholms SK fostrade Matthew Ambaye. Matthew lyfts upp från egna ungdomsverksamheten där han tagit stora steg i sin utveckling.
– Att vi nu kan flytta upp en spelare från vår P19-trupp sänder bra signaler till övriga unga spelare i Torns IF säger Kalle Ringhov.

– Torns IF har en tydlig ambition att satsa på att få fram fler egna spelare till A-laget.
De senaste åren har vi jobbat stenhårt för att kunna uppfylla denna ambition. Att Matthew nu välförtjänt tar steget efter en längre tids rotationsträning med A-laget är ett tydligt tecken på att satsningen börjar ge effekt. Vi är övertygade att fler spelare kommer följa i hans fotspår de kommande åren, säger Hampus Danielsson, ungdomsansvarig i föreningen till klubbens hemsida.

Matthew fyllde 18 år i våras och debuterade i A-laget under förra säsongen då han bland annat startade i DM-matchen mot Klippans FF och gjorde ett inhopp i Svenska cupen mot Hässleholms IF. Under årets annorlunda försäsong spelade Matthew i en hel del av träningsmatcherna och nu tar han alltså steget upp fullt ut.

– Matthew är en mittfältare med bra speluppfattning, bra löpstyrka och han har dessutom näsa för mål. Han har utvecklat sitt ”box till box-spel”, vilket är viktigt för en mittfältare i dagens fotboll, fortsätter Kalle Ringhov.

Foto: Torns IF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close