BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: Winnö IF – Sösdala IF

I helgen var det seriepremiär på Winnö IP i Div5 Nordöstra. Hemmalaget Winnö IF tog emot de vita eleganterna från Sösdala IF. Bortalaget hade ledningen i matchen till matchminut 90 då kom kvitteringen från WIF.

Resultat: 1-1 (0-0)

Winnös tränare Michael Engleson:
-En efterlängtad hemmapremiär med världens längsta försäsong. En match med känslan av ovisshet var man står någonstans i förhållande till motståndarna. Första halvlek gör vi ett bra försvarsspel och kommer till ett par avslut men det är två lag som tar ut varandra.
Matchen är även mållös i halvtid.

I andra halvlek öppnar det upp sig och Sösdala kommer på igenom på en av sina djupledspassningar och man gör inget misstag. Dock är det Winnö som tar över spelet mer och mer samtidigt som Sösdala faller hem.
Winnö har flera chanser att kvittera. Vi kommer på genombrott, med avslut och hörnor samt kanske skulle haft en straff. Vilket även Sösdala skulle ha haft vid en omställning.

I den 89 minuten får Daniél en passning och driver fram från mittcirkeln och driver framför straffområdet. Han avslutar i första hörnet och sätter snyggt kvitteringen. I samband med målet skadar sig en spelare från Sösdala så vid 95 tilläggsminuten kommer slutsignalen.

En efterlängtad premiär är avklarad och säsongen 2020 är igång, äntligen!

Sösdalas spelande ordförande, Melker Servin:
-Sösdala IF inledde återkomsten i femman med bortamatch mot Vinnö IF. En på förhand tuff match och det skulle det visa sig bli även när matchen drog igång. Matchen stod och vägde i första halvlek och målchanserna var få. I andra inledde bortalaget bäst och tog ledningen genom mål av Markus Karlsson drygt tio minuter in. På stopptid kvitterar sedan hemmalaget genom Daniel Nilsson och lagen delar på poängen. Rättvist resultat men såklart mest försmädligt för de vita eleganterna som tappade tre poäng sent.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close