Eslövs IKHandboll

Skyttedrottning tillbaka i Eslöv

Eslövs IK har föryngrat sin trupp rejält – men siktar likväl på att bli ett topplag.
Därför var det säkert av stor betydelse att Lina Wessberg valde att återupptas handbollskarriären – i sin gamla klubb.

Lina Wessberg valde att sluta efter säsongen 18/19 då hon vann den interna skytteligan. Flytten gick tillbaka till Rimbo.
Men nu är hon tillbaka på planen och den gula tröjan.
– En stor anledning till varför jag tog en paus var att jag hade haft ont i mina benhinnor i fyra år utan att de blev bättre, nu känns det som att dom läkt bra ändå, samt att jag verkligen ville resa vilket jag nu har gjort. Har alltid tyckt handboll är roligt och varit intresserad av att kolla på handboll och spela men det blev för mycket. Känner nu att min motivation och glädje finns där igen och min livssituation idag ger mig möjlighet att spela handboll igen vilket känns jätteroligt, säger Wessberg till Eslövs Hemsida.
Varför väljer du att göra din comeback i EIK?
– Det blev att jag bodde kvar i Skåne och det känns skönt att komma tillbaka till ett lag och en förening som man vet vad man får utav, och som även vet vad de kan begära av en som spelare. Att redan känna både lagkamraterna och tränarna och att man vet att man trivs i den miljön är en enorm trygghet.

Tränare Lasse Eklöv kommenterar:
– En återvändare efter ett sabbatsår 19/20. Säsongen 18/19 vinnare av den interna målligan. Jag är väldigt glad att Lina hittade suget igen och att EIK fick hennes signatur.
Lina kommer få en viktig roll både som högernia, men även som högersexa. Med ett målsinne som få så kommer alla lag i allsvenskan få det tufft mot henne.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close