skanesport_desktop-panorama-1

Eskilsminne IFFotboll

Ödesmatch för Eskilsminne – redan i tionde omgången

Jumbon Karlskrona mot nästjumbon Eskilsminne.
Ettan Södra nästa säsong har knappast plats för båda lagen.
Därför vore det synnerligen nyttigt för Harlyckans fotbollsmatadorer om tre poäng kunde hämtas hem från Blekinge under lördagen.

Eskilsminne har inlett vårsäsonger svajigt tidigare.
Men inte till den grad att laget gjort sig av med sin huvudtränare – vilket tidigare i veckan blev fallet med Mattias Lindström.
André Petersson är ny huvudtränare och även om han lett laget tidigare under säsongen (då Lindström stod över på grund av sjukdom) är det minst sagt en viktig match som väntar direkt.
Bara Karlskrona har inlett serien svagare och befinner sig på jumboplatsen inför lördagens batalj – som för övrigt direktsänds på Sportexpressenplay.se.

Eskilsminnes eminenta hemsida uttalar sig ”Norpan” Petersson.
– Efter torsdagens träning sa jag faktiskt till killarna att jag var imponerad över deras inställning och fokusering. Det var en imponerande geist i truppen. Helt otroligt och det känns skönt inför lördagens match.
– Jag hoppas verkligen geisten sitter i. Vi är ju i den situation att det bara går att titta framåt. Koncentrera oss på en match i taget och ta de poäng som behövs för att börja klättra uppåt. Avståndet till säker mark är inte oöverstigligt och vi har två tredjedelar av serien kvar att spela. Det finns gott om tid att vända detta, poängterar André.

Inför lördagens möte kan André i princip mönstra ordinarie lag i nuläget.
– Vi har någon långtidsskada och ett par spelare som har ännu några veckor innan de är klara att gå in i truppen. Men alla spelare utom Alexander Engholm tränar. Alexander är på god väg tillbaka efter den elaka skadan i cupmatchen mot Östersund. Killen är av det rätta virket och sköter sin rehab perfekt, berömmer André.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close