IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund värvar ung målvaktstalang från FC Helsingborg

IBK Lund har idag kontrakterat 19-åriga målvakten Hugo Prahl. Han beskrivs som en ambitiös och målmedveten målvakt som med sin ödmjukhet spås passa väl in i gruppen. Avtalet är skrivet på två säsonger och han kommer närmast från FC Helsingborg.
– Jag är fortfarande ung och har en del kvar att lära mig och det hoppas jag kunna få ut här i Lund.

IBK Lund fortsätter att satsa på unga talanger från närområdet. Prahl kommer senast från två säsonger i FC Helsingborg, där han värdefull rutin från Div.2 och Juniorallsvenskan. 19-åringen väljer nu att ta nästa steg i sin utveckling genom att slåss om speltid i Div.1.

– Hugo är en målvakt jag följt under lång tid och vi känner att det nu är dags för den unge talangen att ta nästa steg. I Hugo får vi en ödmjuk, seriös och mycket målmedveten målvakt som har en magisk egenskap i att kunna stänga matcher säger sportchef Christer Sölve till klubbens hemsida.

– Hugo är en ung och spännande målvakt som har imponerat på våra träningar. Han är snabb i förflyttningarna och väldigt positionssäker. Han ger ett lugnt och tryggt intryck och det kommer att bli väldigt kul att få följa honom framöver menar assisterande tränare Martin Andersson.

Utmaningen att spela på högre nivå var något som gjorde valet enkelt för 19-åringen.

– Anledningen är relativt simpel, utmaningar är något jag strävar efter och när denna möjligheten kom fram så fanns det inget att tveka över. Närheten spelade också in en del, då jag tidigare hade 2 till 2,5 timmars körning per träning under föregående säsong i Helsingborg. Men som idrottare strävar man efter utmaningar och vill spela så högt upp som möjligt, säger Prahl.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close