IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Oliver Lauridsen ny lagkapten för Redhawks

Idag har Joakim Fagervall gjort sina kaptensval inför säsongen. Oliver Lauridsen kommer att bära ett C på sin tröja som lagkapten och han kommer att assisteras av Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg.

– Oliver har varit tydlig för oss direkt från start, med hans sätt att vara. Det gäller både som spelare och hur han är som ledare i gruppen. Han är naturlig i rollen. Han är en stor pådrivare, motiverar Fagervall.

– Det är en stor ära att få rollen som kapten i det här laget. Jag är väldigt stolt och det ska bli väldigt kul att axla rollen. Här finns många ledare och det kommer att bli enkelt att styra det här skeppet, säger Oliver Lauridsen själv i en kommentar.

Vid sin sida får Lauridsen en duo i form av Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg som assisterande lagkaptener.

– Emil var asskapten redan under fjolåret och gjorde ett bra jobb. Jag tror att han kan utvecklas och växa ännu mer i rollen. Han är en bra kille att ta rygg på, säger Fagervall, och fortsätter och Forsberg;

– ”Foppa” är en jättenaturlig ledare i mina ögon. Han har lett styrkorna under sommaren och han har inte missat en enda match på år och dar. Han går i bräschen hela tiden, oavsett om det är sommar eller vinter, träning eller match. Han är en naturlig ledare som inte varit en officiell ledare och nu får han den rollen. Jag både tror och hoppas att han kan växa i den.

Dessutom kommer Oscar Alsenfelt att ingå i kaptensgänget, men som målvakt får han inte bära någon bokstav på sin tröja.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close