skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sandra Carlsson drottning med sin Prince i Falsterbo

Vinnaren i Folksam Open för 4-åringars unghästbedömning är Sandra Carlsson med hästen Prince. Sandra knep dessutom tredjeplatsen i samma klass med hästen Otis Redding. Även om Prince hade goda poäng genomgående så är det omdömet för generellt intryck som gav högst poäng – hela 9,0. Totalt uppnådde ekipaget 34,2 poäng och därmed vinst. Andraplaceringen var dock inte långt efter med sina 34,1 poäng.

Domare var Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Lannér som ställde sig positiva till startfältet. Hästarna är unga och att tävla i Falsterbo är förmodligen det största de varit med om. Rolf-Göran förklarade att många hästar hade stora ögon för dekorationer och omgivning. Även utan publik är det en tävlingsbana med stora intryck.

Folksam Open för 5-åriga hästar vanns av Camilla Fliedner Ernst med hästen Carlsberg HE. Det var en glad Camilla som beskrev en stor glädje att få rida och utveckla hästen Carlsberg HE hos Royne Zetterman och Sofia Farman vid Magick Park Stables. Till råga på allt hade Carlsberg HE aldrig förr gått en omhoppning, vilket inte tycktes stoppade ekipaget det minsta idag.

Det var även en debut för Camilla som red på Falsterbos bana för första gången, och det med bravur. Inte blev det sämre när hon sedan knep andraplatsen i klassen Folksam Open 6-åriga hästar.

Fotograf: Roland Thunholm

Sist men inte minst så avslutades Folksam Open 6-åriga hästar med vinst för Pontus Westergren och hästen Diabelle EMS. Pontus beskrev efter prisutdelningen att han alltid sett något i stoet, trots att andra inte alltid gjort det. Med smeknamnet ”svartrocka” framträdde hästens egen vilja vara dess största nackdel – ville ryttaren höger så svängde hon till vänster. Nu verkar hon desto mer följsam, och hennes coolhet beskrevs snarare som en fördel eftersom Pontus kan gasa och fortfarande veta att Diabella EMS klarar det.

Fotograf: Roland Thunholm

Gårdagen bjöd på en minst sagt fullspäckad dag! Dagens tävlingar fortsätter med ett nästan lika späckat schema, men nu med ponny och children. Varmt välkomna att följa oss via Equisports live-sändning och Equipes direktrapportering!

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close