NyheterTennis

Ruzgas vann Fair Play-finalen i Malmö

Marius Ruzgas spelade drömtennis när han tog årets första sommartourtitel. I finalen i Swedish Tennis Academy Open Sommartour besegrade han klubbkamraten Filip Bergevi med 6-3, 6-4.
– En bra final. Jag såg att han hade det tufft med greppet i början av matchen så jag försökte vara offensiv från start. Jag tycker att jag servade väldigt bra i dag, sa en nöjd Marius Ruzgas efter matchen.

Tredjeseedade Ruzgas imponerade stort och tappade inte något set i turneringen. I onsdagens semifinal slog han ut Olle Wallin, GLTK, med 6-1, 6-1. Tuffare motstånd väntade i finalen. Filip Bergevi, som jagade sin fjärde sommartourtitel den här säsongen, stod på andra sidan nätet. Med stabila servar, tunga grundslag och ett varierat spel tog Ruzgas hem matchen. 6-3, 6-4 och tredje sommartourtiteln i karriären var i hamn. Segern i Malmö rankar han högst.

– Det är hemmaplan, kan inte bli bättre, sa han.

Det var första gången som Fair Play TK anordnade en sommartourturnering. Tävlingen spelades på den nya anläggningen – Limhamn Tenniscenter – som invigdes före herrfinalen.

Tidigare på dagen tog Marina Yudanov hem damturneringen. GLTK-spelaren tappade första set mot Martha Matoula, Helsingborgs TK, men hon kom tillbaka i hettan och vann tretimmarsmatchen med 5-7, 6-2, 6-3.

– Jag har spelat bra i veckan. Jag har hållit mig till en enkel strategi och inte gått ifrån den. Jag har varit offensiv på banorna som är snabba. Det passar mig när jag får gå på bollen, sa Marina Yudanov.

Av Fair Play-spelarna nådde Sofia Nami Samavati längst med en semifinalplats. En mycket imponerande insats stod unga Edit Cosmo för. 14-åringen kvalade in i turneringen efter segrar mot Isabella Mårtensson, Malmö TK, och Tilde Jagare, Gefle TK. I första sommartourmatchen i en huvudturnering i karriären pressade hon sedan Klara Milicevic, KLTK, men förlorade en tuff tvåsetare.

Swedish Tennis Academy Open Sommartour 2020

Herrsingel, semifinaler

Filip Bergevi, Fair Play TK-John Hallquist Lithen, GLTK 6-4, 6-1

Marius Ruzgas, Fair Play TK-Olle Wallin, GLTK 6-1, 6-1

Final

Marius Ruzgas, Fair Play TK- Filip Bergevi, Fair Play TK 6-3, 6-4

Damsingel, semifinaler

Martha Matoula, Helsingborgs TK-Sofia Nami Samavati, Fair Play TK 6-1, 6-4

Marina Yudanov, GLTK-Fanny Östlund, Upsala Studenters IF 6-3, 6-2

Final

Marina Yudanov, GLTK- Martha Matoula, Helsingborgs TK 5-7, 6-2, 6-3

Relaterade artiklar

Back to top button
Close