BildspecialEslövs BKFotbollIFK MalmöNyheter

Bildspecial: Eslövs BK – IFK Malmö

På fredagskvällen spelades det härlig fotboll på Ekevalla i Eslöv. Div 2 laget Eslöv BK tog emot IFK Malmö. ”Di gule” tog ledningen genom Robin Fors. Eslöv kämpade på och vände matchen i andra halvlek med mål av Viktor Nilsson och Pontus Gressmann.

Resultat: 2-1 (0-1)

Tränare Peter Olsson i EBK:
-Precis som i föregående match så missar vi ett par bra läge i början på matchen och istället släpper vi in ett mål där vi kommer fel på flera ställen. I andra halvlek lyckas vi dock först kvittera via Vigge och sen göra ett segermål av Ponne. Matchen igenom är IFK giftiga på sina fasta situationer och bollen dansar på mållinjen några gånger men någon större målchans släpper vi inte till! Vårt passningsspel bör vara bättre på Ekevallas fantastiska plan men något som åter får högsta betyg är vår inställning under 90 minuter vilket gör det jobbigt för motståndarna.!
Tack för stödet på läktaren ikväll, roligt att spela inför publik igen!
I övrigt tycker jag att Vigge åter gör en mycket bra match och att Andreas Berg visar att han är en viktig spelare för oss.

Tränare Per Harrysson i IFK Malmö:
-Ganska jämn match. Eslöv skapade mera chanser från spel medans vi skapade mera chanser efter fasta situationer. Tillfälligheter som avgör till deras fördel. Vi har en boll som är på mållinjen i flera sekunder utan att vi får in den vid ställningen 0-1. Ett kommunikationsmisstag mellan två av våra försvarare leder fram till kvitteringen som egentligen inte är en målchans. Sedan gör de 2-1 på en halvkontring som de är grymt bra på. Vi chansar och försöker genom byten o långa bollar in i boxen skapa kvittering men de reder ut det.
Sammanfattningsvis en bra div 2 match med två lag som arbetar hårt och lever på inställning. Denna gången vann Eslöv men det kunde lika gärna slutat på annat sätt.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close