skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollHörby FFNyheterSvalövs BK

Bildspecial: Svalövs BK – Hörby FF

I veckan spelades det match i div 5 västra på Svalövs IP. Hemmalaget, Svalövs IF tog emot gästande Hörby FF.

Målskyttar i Svalöv: Mohamed Abo-Sharkh, Yousef Abo-Sharkh, Magid Badran X2,  Lucas Nilsson X2.

Resultat: 6-0 (2-0)

Tränaren Issa Manglind i SBK:
-Tycker vi tar kommandot tidigt i matchen och behåller ett högt bolltempo. Vi visste på förhand att Hörbys offensiv var stark och därför var det extra viktigt att vårt hårt beprövade försvarsspel stämde vilket det lyckligtvis gjorde. Inledningen av matchen ägde vi mycket boll utan att skapa de där vassa chanserna. Dock lyckades vi skapa ett farligt läge efter ca 20 min och Mommo satte säkert en frispark från nära håll. Därefter fortsatte vi skapa chanser och inte långt efter kom 2-0 genom en retur inslagen av Yosef.

I andra halvlek sätter vi upp tempot ytterligare och kopplar därmed grepp om matchen rejält och sätter både 3, 4, 5 och till slut 6-0 där Majid ”trollade” lite extra vid sina mål. Vårt disciplinerade försvarsspel fungerade exemplariskt och kollektivet visade prov på mod och trygghet. Vi har en spelidé som alla kan och det betyder också att vi kan växla både spelare och roller under matchens gång, det är en styrka då vi inte är beroende av enskilda spelare. Det kommer bli intressant att följa hur vi kommer utvecklas som lag framöver.

Tränaren Jesper Stenlundh i HFF:
-I fantastiskt sommarväder reste vi Hörby FF till Svalöv för match. Perfekta förhållanden för fotboll och en fin plan. Redan från minut ett insåg vi att Svalöv är ett bra fotbollslag och att det krävs en bra insats för att få med sig någon poäng. Tyvärr skulle det visa sig att Svalöv var det klart bättre laget, fast slutresultatet 6-0 var i överkant. Fram till deras tre noll mål höll vi upp spelet hyfsat. Men idag var vi aldrig nära att störa ett för dagen starkt Svalöv.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close