HandbollIK LåganNyheter

IK Lågans tränare Christian Lindvall: ”Vid säsongsslut är vi topp 3”

Nu startar handbollssäsongen 20/21. Skånesport träffade tränaren Christian Lindvall i IK Lågan på ett av lagets träningspass.

Hur skulle du vilja sammanfatta er långa försäsong som nu är över?
– Spelarna fick mycket eget ansvar under våren och sen träffades vi fem veckor innan midsommar och körde kollektivt med ett ute och ett innepass i veckan. Under juli månad fick vi semester med krav på minst två pass löpning och två pass gym i veckan. Och nu i augusti är vi igång med kollektiv träning i hallen.

Vad kan vi förvänta oss av Lågans herrar denna säsong? målsättning?
– Vi har såklart en intern målsättning som vi ödmjukt väljer att förhålla oss till. Sportgruppen har gett oss fina förutsättningar för att ligga högt upp i tabellen och kriga om en kvalplats till division 1. Framförallt vill vi spela en bra och underhållande handboll och locka tillbaka publiken till vår fina arena. Om dom tillåts se handboll live dvs.

Handbollssäsongen närmar sig med stormsteg. Innan premiären ska det avverkas sju stycken träningsmatcher med start redan i kommande helg mot Ystads IF U.
– Vi har fått ihop ett knippe bra träningsmatcher mot idel division 1 lag. Redan nästa lördag den 22 augusti spelar vi ett dubbelmöte mot topplaget i division 1, HK Drott hemma i Lågehallen. Samtliga träningsmatcher kommer att ge oss fingervisningar på var vi befinner oss i processen.

Hur väl förberedda är ni?
– Fysiskt är vi väldigt bra förberedda. Gruppen har en väldigt hög lägstanivå. Var vältränade redan när jag tog över. Det var i alla fall inte fysiken som brast förra säsongen. Nu tar vi det steg för steg med de handbollstaktiska bitarna. En del nya spelare som ska in och jag vet hur jag vill spela. Vi jobbar just nu med grundspel och nöter på tajming och konstellationer som fungerar ihop både defensivt och offensivt.

Är hela truppen i dagsläget disponibel?
– Nästan alla är disponibla. Det enda avbräcket är en av våra mittsexor Emil Gullstrand som precis har opererat knät. Man har plockat ut trasiga bitar från menisken så han har ungefär fyra veckors rehab till innan han är tillbaka på handbollsplanen i 100%-ig skick.

Premiär om drygt en månad,den 26 september för Herrar div 2 södra. Ni möter HK Malmö U/Malmö HP hemma. Vad tror ni om era chanser och vad vet ni om Malmö?
– Jag vet ingenting om Malmö idag men kommer att veta tillräcklig när det är dax. Har en bra känsla i kroppen och jag hoppas kunna sprida den i gruppen så alla har självförtroendet på topp när vi börjar närma oss seriepremiären. Vi kommer att få många svar under träningsmatcherna. Detta är min 28e försäsong som tränare så jag har god erfarenhet av processen. Man kan säga att jag ligger inte vaken på nätterna.

Det kommer att bli en del derbyn i serien och jag tänker då närmast på H43 Lund och Eslövs HF. Något annat lag som du följer?
– Håller på att skaffa mig kunskap om lagen i serien nu. Eslöv och Växjö hamnade i topp på kvalplats i fjol så dom siktar säkert dit igen. Vetlanda har precis fått klart med ett samarbete med allsvenska Alstermo och slår det väl ut kan de bli en tuff motståndare.

Har ni fått några riktlinjer på om och hur ni skall spela/uppträda/publik.
– Föreningen följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och det är det vi förhåller oss till nu. Nu lättade man lite på publikfrågan och man tilläts plocka in max 50 personer på läktarplats så det hoppas vi i alla fall att föreningen är villig att följa nu under träningsmatcherna.  Vi får hoppas att denna skiten snart är över.

Vid säsongslut så ligger Lågan ligger på?
– Vid säsongsslut är vi topp 3.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close