skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVanneberga IF

Mardrömmen för Vanneberga IFs målvakt Tobias ”TC” Carlsson

En av favoriterna att vinna serien i Div.4 Östra är Vanneberga IF tillsammans med Södra Sandby IF. Den första augusti drabbades bägge lagen samma i premiärmatchen på Blekevallen. Men matchen blev bara 13 minuter lång för målvakten Tobias ”TC” Carlsson då olyckan var framme.
– Väl inne på akuten och efter en del smärtstillande och röntgen konstateras att jag har punkterat höger lunga men klarat mig från brutna revben.

Det har nu gått  14 dagar sedan målvakten, Tobias ”TC” Carlsson fick en mardröm till start på sin fotbollssäsong. Matchen blev bara 13 minuter kort för dig. Berätta vad som hände?
– Jag bestämmer mig för att rusa ut utanför straffområdet på en djupledsboll. På samma boll löper deras anfallare och två av mina backar. Ser att det kommer kommer bli en 50/50 situation. Skriker för att göra mig hörd och uppmärksamma mina backar och deras forward att jag inte stannar. Slänger min in i situationen i en glidtackling. Tråkigt nog uppfattar inte min ena back att jag kommer inrusandes så i samma stund som jag träffar bollen med foten kolliderar jag och min back. Han träffar mig med sitt knä i bröstet. Jag tappar luften men reser mig upp efter ett tag och spelar vidare i ungefär 10 minuter.

– Är millimeter från att rädda en straff vi fick emot oss några minuter senare. Ju fler minuter som går efter kollisionen får jag svårare och svårare att andas. Till slut går det inte längre och ambulans tillkallas. Väl inne på akuten och efter en del smärtstillande och röntgen konstateras att jag har punkterat höger lunga men klarat mig från brutna revben..

Hur mår du idag?
– Jag fick vara kvar på sjukhuset i en vecka med en dräneringsslang kopplad till lungan. Mådde först bra sen fick jag ett bakslag med oerhörda smärtor som lugnade sig någon dag senare. Läketiden på en lunga är ”bara” två veckor. 

Några planer på att ställa dig i målet igen?
– Kommer absolut att ställa mig i målet igen men när det blir kan jag inte säga. Lungan måste vara 100% återställd innan jag börjar träna/spela match igen. Just nu tar jag steg mot förbättring varje dag som går.

Hur har ni löst målvaktsfrågan tills vidare?
– Första matchen efter min olycka ställde vi en numera utespelare som är just gammal målvakt i buren. Han gjorde det med bravur och höll nollan. Nästa två matcher har vi fått låna in en målvakt från Venestads IF, Daniel Jönsson. Om jagbehöver jag vila längre än så får vi se hur klubben löser det. 

Något annat lag i serien du har koll på?
– Har väl inte världens bästa koll på alla lag men en del lag känner man till. VMA har ju på pappret ett div 3 lag i mina ögon med bra spelare på varje position. Tar dem inte hem serien så är det ett stort misslyckande från deras sida. 

Hur ser dina egna förväntningar ut inför säsongen?
– Helt ärligt att vi ska undvika dom fyra negativa platserna. Trots en fjärdeplats förra året så får vi inte glömma att vi var nykomlingar och andra året brukar oftast vara tuffare än det första. Plus att årets serie spelas som enkelserie pga läget i världen vilket gör att dessa elva seriematcherna vi har blir krig att gå igenom. Vad som helst kan hända när serien är så kort. 

Hur ser läget ut i laget?
– Har inte träffat grabbarna i laget efter olyckan. Men av rapporter så är de flesta tillgängliga och taggade på att plocka poäng. Förutom vår ena mittbacksgeneral Jens ”Jenna” Andersson som drog på sig en ljumskskada i premiären. 

När vi summerar säsongen, vilken placering ligger VIF på?
– Jag tror och hoppas på topp 5. Men allt över dom fyra negativa platserna neråt är vi nöjda med i år. 


Tobias ”TC” Carlsson

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close