skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Ökat intresse för webbsända matcher under karantänen

Under pandemin vi har haft under 2020 har många suttit inne mer än vanligt. Samtidigt drabbas sporten kraftigt av karantänen och vi blev många som missade våra favoriter. Matcher fortsatte som vanligt i många fall, men däremot tilläts inte alltid publik. Det här gällde inte bara för mindre lokala evenamang, utan drabbade också större ligor där publikerna vanligtvis är enorma.

Men hur har det här egentligen påverkat hur vi tittar på våra favoritlag och alla matcher vi är vana vid att kunna se? Det är inte en överraskning att det har lett till ett ökat intresse för webbsända matcher. När många fans inte hade något annat alternativ fick man vända sig till det som fanns, vilket var just Internet. Det var inte lika roligt menade vissa, men det var bättre än att inte se matchen alls.

Covid-19 satte stopp för många matcher
Covid-19 orsakade en hel del befogad oro och sportevenemang var bland det första som man fick ställa in, för att säkerställa att smittan inte skulle spridas. Det här ledde till att många matcher ändå spelades, men man fick inte ha någon publik. Istället fick vi tittare se på matcher via nätet. Det här var redan en möjlighet, men det har fått ett enormt uppsving under året.

Det här var bekvämt för många och man kunde exempelvis ta del av en bethard bonus medan man tittade, satsa lite pengar och så vidare. Nackdelen var att det inte alltid var lika motiverande när man såg på matchen. Även spelarna själva höll med om att det inte kändes lika passionerat när man inte hade den jublande publiken under matchen.

Inga andra alternativ än webbsända matcher

När matcherna var stängda för publik fanns det inte många andra alternativ än att se matchen via webben. Det här ledde till en explosion av tittare som tog del av webbsända matcher. Det är däremot ett troligt scenario att antalet tittare kommer minska när allt fler återgår till att delta i publiken på plats. Det här har vi redan börjat se när en del arenor öppnat upp för publik.

Även på TV såg man en ökning. Det finns ingen brist på sportkanaler och många fick vända sig till dessa, eller andra kanaler som erbjöd mindre matcher. Det här gällde många stora sporter, bland annat fotboll, hockey, handboll och många fler. Sport är ett enormt intresse i Sverige och det ser inte ut att minska. En pandemi kommer inte att ta bort det här intresset, utan vi fans får anpassa oss efter situationen. Vi har därför tur som lever i en tid då vi åtminstone kan se matcherna på TV eller direkt över nätet. För bara trettio år sedan hade det sett väldigt annorlunda ut och matcherna hade troligtvis ställts in helt och hållet.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close