H65Handboll

H65:s trotjänare tvingas pausa från handbollen

En av H65 Höörs mesta spelare de senaste sju säsongerna, Michaela Fransson, kommer inte att ingå i truppen när SHE startar i slutet av september.
En diffus sjukdomsbild tvingar henne att pausa från handbollen.

Michaela Fransson vann SM-guld 2017 och SM-silver 2018. Hon har spelat ett 50-tal internationella cupmatcher och skulle säsongen 20/21 vara en av tre mittsexor i H65 Höör.
Så blir det nu inte.
I ett inlägg på instagram berättar hon om sjukdomen som sätter stopp.
”I över 8 månader har jag mått dåligt, haft huvudvärk, ont i kroppen, ständig trötthet. Sömnsvårigheter & allmänt trött på livet. Processen har varit lång, väldigt lång, och tuff – fysiskt, men framförallt psykiskt. Läkarna tror att allt startade med ett förkylningsvirus, och jag – dumt nog, bara körde på.
Men efter ex antal läkarbesök så de enda man finner är autonom neuropati. Vilket menas med att det finns störning/skador på nervsystemet och gör att de reglerar blodtryck, hjärtfrekvens, musklerna och mycket mer. Vilket förklarar en enorm trötthet vid högintensiv träning. Det enda jag vet, är att jag inte längre kan offra min hälsa och mående framför handbollen. Det enda jag vill är att må bra och kunna spela handboll med mina kompisar igen. För jag älskar handboll. Men min kropp vill inte, den behöver tid att återhämta sig. Jag måste ta en paus, hur lång pausen än blir. Nu ska jag bli en pensionär på halvtid, gå på yoga, simma & promenera i vår fina natur. Men allting kommer bli bra, det blir det ju alltid.”

Om och när Michaela Fransson återkommer i H65 Höör återstår att se.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close