FotbollLödde IFNyheter

Tränare Kim Johansson IF Lödde: “Vi ska göra vårt yttersta för att ta oss vidare”

Kim Johansson var aktiv som spelare i 25 år. Senaste året har han placerat skorna på hyllan och ägnat sig att vara huvudtränare för IF Lödde. Skånesport träffade Kim för inför kvällens match i Svenska Cupen mot mot Eskilsminne.
– Lyckas vi vinna denna omgång så får vi möta ett lag från Allsvenskan eller Superettan. En sån match kan vara den största matchen i karriären för många spelare.

Detta är första året du inte själv är med på planen som spelande tränare. Har du inte känt att du vill in på planen igen?
– Det har fungerat väldigt bra. Fötterna har kliat mindre än jag förväntade mig. Självklart saknar man att spela själv men jag får mitt rus vid sidan istället. Just nu tycker jag det är kul att träna fotbollslag. Så länge jag gör det och det finns lag som också tycker samma sak så tänkte jag fortsätta. 

Vad tror du om era chanser i seriespelet med 7 omgångar kvar?
– Vi har tappat en del onödiga poäng så vi ligger tyvärr lite efter. Tror dock inte att det är kört att blanda i oss i toppen igen. Vi får dock se till o ta en match i taget så vi kan titta uppåt istället för neråt. Det är en jämn serie med många duktiga lag. 

I helgen hade ni hemmamatch och för motståndet stod FBK Balkan. Förlust där och ni står nu på 4 poäng efter 4 omgångar. Är du nöjd med inledningen?
– Nja, det skulle jag inte vilja påstå. Vi hade alla hoppats ha flera poäng i dagsläget än vad vi har. Vårt spel går upp och ner. Vissa stunder är vi fantastiska och vissa stunder är vi mindre bra. Att blir mer jämna är något vi får jobba med för vi har duktiga spelare.

Idag spelas det Svenska cupen på Tolvans IP och för motståndet står Eskilsminne. Hur kommer ni att ladda upp inför matchen?
– Precis som vilken seriematch som helst. Dock ska de bli skönt med ett litet avbrott och kanske få en boost vid en bra insats.

Hur är läget i laget inför kvällens match?
– Precis som för alla lag så har vi sjukdomar och en del skador. Jag gillar hellre att prata om dom spelarna vi har tillgängliga då det är dom som ska göra jobbet i kväll. 

Vad vet du om Eskil sedan tidigare?
– Jag har sett ett par matcher med Eskil nu i dagarna så vi har koll. Får försöka hålla oss till vårt spel så ska de nog bli bra. 

Hur viktig är själva Svenska cupen för er del?
– Givetvis en riktigt rolig möjlighet. Lyckas vi vinna denna omgång så får vi möta ett lag från Allsvenskan eller Superettan. En sån match kan vara den största matchen i karriären för många spelare. Vi ska göra vårt yttersta för att ta oss vidare. 

Hur slutar matchen ikväll?
– Vi vinner efter förlängning. 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close