Nyheter

Mikaela Mässing korsbandsskadad igen – ska opereras i Sverige

Mikaela Mässings proffssejour utomlands går från bedrövlig till katastrofal.
I Thüringer fick hon ingen speltid.
I Rumänska Baia Mare (Minaur) inledde hon med att skadas allvarligt direkt, enligt klubbens egna informationskanaler är det främre korsbandet av.

I Säsongens första match var olyckan framme direkt .Laget mötte Michalovce och klubben rapporterar på sin hemsida att det handlar om en skada i det främre korsbandet i vänster knä.
Idag torsdag reste Mässing hem till Sverige för att senare opereras.
Klubben informerar även om att Mässings rehab kommer att äga rum i Sverige och att förhoppningarna är att hon ska kunna vara tillbaka i spel i säsongens slutskede.

Mikaela Mässing spelade i H65 Höör under åren 2014-2019 och tog bland annat ett SM-guld och ett SM-silver med klubben. Därefter har hon etablerat sig i det svenska landslaget och hade ett EM i Danmark/Norge att se fram emot under vintern.
I februari 2016 drabbades Mässing av sin första korsbandsskada, då av det “lättare” graden. Nu kommer hon att vårdas av det svenska landslagets sjukvårdsteam.
– Denna gång är det mitt andra knä som skadades. både ledband och korsband är av, precis som med Olivia Mellegård, kommenterar Mässing.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close