Nyheter

Folkracefest i Helsingborg

Det kommer bjudas på tvådagars folkrace från Väla Motorstadion i Helsingborg på den ny utbyggda folkracebanan. Det tävlas i fyra klasser under helgen, senior, junior, dam och veteran. Under lördagen genomför alla tävlande 4 kvalheat och på söndagen genomförs 2 kvalheat och finaler.

Arrangör är SMK Helsingborg och runt 180 ekipage kommer rulla ut på startplattan på SMK Helsingborgs ombyggda bana med ny asfaltsvelodrom som nu finns på plats lagom till föreningens 100 års jubileum. På plats finns även speakern Michael Hjelm som kommer lotsa tittarna genom hela helgen.

– Det kommer bli en riktigt spännande och tuff helg med mycket tighta heat, det kan jag lova. Jag var nere och besökte banan nyligen och den ser kanonfin ut efter nybygget och det är en bana som är rolig att köra, säger Hjelm och fortsätter.

– Också roligt att det är så stort intresse nu när SMK Helsingborg satsar och att intresset även kommit till klubben som jag vet fått en nytändning. De har verkligen lagt ner ett stort jobb för att få till den här tävlingen där många av medlemmarna varit med och arbetat hårt, och det tycker jag är extra skoj, säger Michael Hjelm.

Tävling genomförs publikfritt. Men den som vill kan se tävlingen på www.spfplay.se. Du skaffar ditt tittarpass enkelt här, https://solidsport.com/sbfplay/watch/folkrace-helsingborg-exxon-mobile-oil-racet-lordag

Relaterade artiklar

Back to top button
Close