skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Regeringen förbereder för lättnader i förbudsförordningen

Under fredagsmorgonen hade regeringen med kulturminister Amanda Lind samt inrikesminister Mikael Damberg presskonferens om regelverket kring offentliga tillställningar inom kultur och sport.  Man kommer inom kort att remittera förslag om att förbereda för lättnader i förordningen som förbjuder allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

Gränsen på 50 deltagare ligger i nuläget fast som huvudregel. Regeringen vill dock se till att förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inte i onödan träffar verksamheter som kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.

Förslaget handlar om att förbereda för att göra undantag för vissa arrangemang med sittande publik som kan hållas på ett smittsäkert sätt. Det ställer krav på att arrangören vidtar åtgärder för att publiken ska kunna hålla avstånd till varandra. Förslaget innebär också att undantaget för sittande publik ska kombineras med att finnas ett tak på ett maxantal åskådare. Denna gräns kommer att bestämmas med hjälp av Folkhälsomyndighets rekommendationer. Förslaget kommer nu att skickas ut på remiss. Ambitionen är att sittande publik ska tillåtas från den 1 oktober.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close