Nyheter

Arenastaden – nya namnet på Lunds idrottsområde

Lunds kommun har fattat ett beslut.
Klostergårdens IP och Sparbanken Skåne Arena, med tillhörande planer och ishallar, ska få ett gemensamt namn.
Av 340 förslag (175 unika) fäll valet på det djärva “Arenastaden”.

Kommunen informerar själva på sin hemsida om byggnadsnämndens våndor.
“Platsnamnsfrågan har varit aktuell under en längre tid eftersom kommunen vill stärka varumärket för arenaområdet som har en ökad satsning på sport, kultur och event. På området finns bland annat Lunds största publika inomhusarena Sparbanken Skåne Arena. Där är även en ishall och en utomhusarena för fotboll. Det finns planer på att arrangera konserter även där, och det utreds nu hur stor publik anläggningen klarar.
Det beslutade platsnamnet ansluter väl till övriga namn i området. På plats hittar du även Slutspelsparken, Mittlinjen, Arenatorget, Finalgatan och Arenastråket.”

Områdets som berörs har justerats något sedan namnutmaningen avslutades. I det aktuella området ingår parkeringshuset Arena Park men även bostadsområdet som ligger bakom publikvallen till utomhusarenan.
Platsnamnet kategoriseras som nivå tre enligt Lantmäteriets kategorisering. Det betyder att namnet till exempel inte ersätter stadsdelsnamnet Klostergården som ligger på nivå två. Istället ligger platsen Arenastaden delvis på Klostergården och en mindre del i Södra innerstaden.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close