BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: Södra Rörum – Norra Rörum

Derby spelades idag på Stenvallen . Div 6 Norra lagen Södra Rörum BIK tog emot gästande Norra Rörum GF.

Mål av: Housseine Bensaid x2, Kenan Becirovic och Jetmir Rama.

Resultat: 0-4 (0-3)

Pär Eliasson, lagledare i Norra Rörums GF:
-NRGF genomförde matchen relativt koncentrerat och oftast enligt tränaren Mats Lilienbergs riktlinjer. Södra Rörum BIK tryckets tillbaka men höll laget intakt på egen planhalva. Denna mur av SR-spelare minimerade spelutrymmet för NRGF:s offensiv som därmed hade svårt att skapa målchanser. Men SR tröttnade något efterhand samtidigt som NRGF började variera det korta passningsspelet med några längre passningar bakom SR:s backlinje. Till slut gav det utdelning. NRGF gjorde sammantaget en godkänd insats och hade bra kontroll på denna match. Mats såg nöjd ut när han kunde räkna in tre nya poäng på kontot.

Magnus Lindqvist, tränare i Södra Rörum:
-Vi diskuterade att det var viktigt att hålla Norra Rörum ute på kanter. Så vi startade med att låta Norra Rörum rulla boll. Men vi hamnade för lågt och ingen press. Vi blev kort och gott sönder rullade av Norra i dag på grund av att vi inte vågar rulla boll. Stod alldeles för lågt och lät dom enkelt spela bollar genom oss. Vi skulle legat längre upp och stört deras uppspel tidigare.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close