Nyheter

Torn knep poäng i toppmötet med Värnamo

Värnamo leder Ettan Södra relativt bekvämt.
Torn är ett av lagen som jagar främst kvalplatsen bakom och det var inga mil ifrån att eget tog alla tre poängen på Finnbedsvallen.

Tätt tätt tätt. Som en jämtländsk deprimerande barrskog.
När Värnamo och Torn bjöd upp till dans i Ettan Södra var det två lag som kunde varandras steg och rörelser väldigt väl.
Hemmalaget hade mest boll och producerade flest målchanser, men det var Stångbys fotbollsmatadorer som gjorde första målet.
Noor Zadran bröt in med fart till höger i straffområdet och kroppsfintade ner sin attackerade mittback på marken och lade bollen bredvid honom. Bollen tog på handen – klar straff som påföljd.
Från elva meter stegade målkungen Dardan Mustafa fram och efter att ha fintade bort Filip Eriksson i Värnamokassen låg 0-1-bollen i nätmaskorna.
– Jag väntade ut målvakten som jag brukar göra, sa Mustafa – som var tillbaka i laget efter att ha vilat senast mot Oskarshamn.
– Efter att ha spelat varje minut under de första elva omgångarna var jag lite sliten. Men idag kändes det bra och hela laget svarade för en bra insats.

I andra halvlek pressade Värnamo på.
Hårt!
Bortalaget försökte parkera bussen, men bara i fysisk form.
– Mats-Ola brukar inte vilja låna ut bussen, tyvärr, skrockade Mustafa Dardan beträffande lagets egna trogna chaufför.
Torn skapade ett par vettiga chanser, inte minst hade inbytte Suleiman två chanser att göra 0-2, men Värnamos tyngd resulterade.
Efter ett friläge som Svante “Lill-Fedel” Hildeman räddade med en kolibrireflex, en boll i stolpen, en i ribban och nio hörnor fick smålänningar till slut in kvitteringen.
Mittbacksresen Bernardo Vilar fick en andraboll framför fötterna från fem meter och gjorde inget misstag. 1-1 stod sig sedan matchen ut.

Mittfältsfuriren Tobias Karlsson:
– Sett över 90 minuter ska vi inte klaga på ett oavgjort resultat. Vi gör en bra insats över hela banan.
Du hade en vettig målchans i första halvlek?
– Ja, Stagova slog en bra passning och jag kunde vända om och komma till avslut, men fick inte till det riktigt. Vi skapade faktiskt chanser för att göra fler mål.
Det är mycket matcher nu. Hur ska ni återhämta er inför Skövde hemma nästa helg?
– Först och främst ska vi käka nu ikväll. Kyckling och ris blir det för min del, men jag är besviken på att “Holken” inte bakat något bröd till den här resan.
Det finns förbättringspotential i både spel och med laglederiet alltså?
– Ja, precis.

Highlights från matchen kan ses här:

https://www.sportexpressenplay.se/video/s-highlights-ifk-varnamo-torns-if-08vrwa

Relaterade artiklar

Back to top button
Close