Nyheter

“Lill-Pep” sparkad från Eskilsminne – gör spelarcomeback i toootalt okänd klubb

Det vankas goda tider för benskyddsförsäljarna i Halland.
Mattias “Lill-Pep Guardiola” Lindström gör comeback som spelare.

I poden “Ljugarbänken”, nästan i klass med världens bästa pod, kom avslöjandet.
Mattias Lindström går från tränare i division ett till spelare i Kungsbacka City.
I vad, tänker ni kanske?
Kungsbacka City FC! I division fem…
Ödåkrasonen jobbade sig upp i karriären och slog igenom i Helsingborgs IF för att ta sig vidare till Ålborg, Innsbruck, Mattersburg och GAIS – innan han återvände till HIF i sex säsonger.
Karriären rundades av med en sväng i Ödåkra, men sedan har tränaryrket stått i fokus. Först blev det succé i Tvååker som togs från division två till toppen av Ettan södra. Därefter blev det soldränkta Harlyckan och Eskilsminne IF, där det bland annat blev gruppspel i Svenska Cupen.

Mattias “Lill-Pep” Lindström har varit ryktenas man ända sedan Eskilsminne som nästjumbo i Ettan Södra valde att förändra sin ledarstab.
Så när Ljugarbänken levererade nyheten om att Lindström kontrakterats som spelare i Kungsbacka Södra, övergångssumman är hemlighetsstämplad, reagerade Fotbollssverige med häpnad. Eller tja, Ljugarbänkens podlyssnare höjde lite grand på ögonbrynen. Eller tja, Kungsbackas spelande tränare och podprofil Tobias Hysén var glad åtminstone. Eller halvnöjd alla fall. Eller inte lika arg som när han pratar om Blåvitt i Allsvenskan åtminstone.
Kungsbacka City FC är ett semitopplag i division fem med 3-1-0 på de fem fyra matcherna. Spelarna är dock bortamatchintoleranta och får sällan ihop full trupp då, och det är just till bortamatcherna Lindström ska få chansen.

Redan på lördag kommer Lindström att ingå i matchtruppen.
– Jag ser detta som en härlig utmaning, säger Lindström i poden och skrattar åt sin egna klyschhantering, sannolikt till skillnad från hans hälsenor.
Vad väntar nu?
– Jag vet ingenting. Jag vet inte vilken roll jag ska ha. Hur spelar ni Tobias?
– 4-4-2 eller 4-2-3-1 mest. Men för att göra det så enkelt som möjligt blir det en 10-roll eller som högerytter. Vi får se.
Det är tacksamt att få med Lindström att vara med i de tre (borta)matcherna som är kvar för oss, intalar sig Hysén.
Lindström själv baissar formen.
– Senast jag spelade var med TV-laget. Då blev jag utbytt i halvlek.

Lindströms comeback sker borta mot Skrea IF på lördag.

Poden kan avnjutas i sin helhet här: https://play.acast.com/s/ljugarbanken

Stor-Pep.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close