FotbollNyheterTrelleborg FF

Trelleborgs FF värvar från Lunds BK

Trelleborgs FF värvar mittbacken Kalle Larsson. Larsson kommer senast från Lunds BK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2022.
– Kalle är en modern, reslig mittback som har en bra karaktär som passar in i TFF. Han har visat i Lunds BK att han är redo för större uppgifter. Han har ett bra passningsspel och är trygg med bollen säger Kristian Haynes.

Kalle Larsson är 22 år och har IF Lödde som moderklubb men har representerat Lunds BK de senaste säsongerna. Larsson har under tiden i Lunds BK etablerat sig som en viktig kugge i försvaret. I december 2019 tränade han med TFF och nu är det alltså klart att han skrivit på för 2,5 år på Vångavallen.

– Att få skriva på för Trelleborgs FF känns underbart och det är något jag jobbat väldigt, väldigt hårt för. Jag kände redan under träningsveckan i december att TFF skulle vara rätt steg att ta för mig och min fortsätta utveckling som fotbollsspelare. Klubben känns verkligen familjär och jag har bara fått bra intryck av den, säger en mycket glad Kalle Larsson.

– Jag skulle beskriva mig som en spelande mittback med god teknik och bra passningsfot. Jag är också rätt stor och försöker utnyttja det i det fysiska spelet på planen.

Huvudtränare Kristian Haynes är nöjd över att kunna välkomna mittbacken till klubben.
– Vi har väldigt bra koll på Kalle, både genom träning hos oss i december dels genom att vi följt honom länge som en intressant spelare i närområdet. Det är precis så vi vill arbeta, att hitta talangfulla spelare i närområdet som vi kan fortsätta utveckla i Trelleborgs FF. I och med skadesituationen gällande Bozidar Velickovic och Fredrik Liverstam så känns det bra att kunna ta in Kalle Larsson nu.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close