Nyheter

Åttonde gången gillt för Torn i cupen?

Torns IF ställs mot Trelleborgs FF.
– Det finns en oerhört stark känsla i hela föreningen av att detta är fullständigt möjligt, säger Richard ”Kalle” Ringhov – som hoppas på åttonde gången fullt för Torn i detta skede av cupspelet.

Efter lottningen av Svenska Cupen, vilka lag som ställs mot varandra går att läsa här, frustar Stångbys fotbollsmatadorer av förväntan.
Trelleborgs FF kommer nämligen på besök på Tornvallen. Kalle Ringhov kommer att göra allt för att bryta cupförbannelsen.
Är du nöjd med lottningen?
– Jag hade hoppats på att klubben kunnat öppna för publik och i så fall hade vi önskat oss MFF eller HIF. Nu är TFF ett lokalt och bra alternativ som skapar intresse. Hellre det än Norrby.
Hur ser du på de sportsliga möjligheterna?
– De är stora. Man ska vara klar över att över fem matcher så vinner vi inte tre eller fyra. Men i en enstaka match har vi större chanser att rubba dem.
Ni har en lång och slitsam serie att klara av – pallar ni med en sådan här urladdning mitt i allt? Det tog ju kraft efter segern mot Kristianstad?
– Visst kan det slita, men moralmässigt är de nyttigt. Nu finns det ingen som tänker på hur man ska klara serielunken.
Ringhov hoppas naturligtvis på åttonde gången gillt. Han har, liksom trotjänarduon Mats ”Holken” Holgersson och Niklas ”Renen” Nilsson varit med vid samtliga tillfällen.
– Det hade varit kul att sätta en ”check” på gruppspel i cupen. Flera andra division ett-lag har klarat det. Vi har gott självförtroende i gruppen och är med i toppen av Ettan Södra. Det finns en oerhört stark känsla av att detta är fullständigt möjligt.
Detta blir första tävlingsmatchen mellan Torns IF och Trelleborgs FF.
– Senast vi mötte TFF, vid deras genrep inför Superettan förra året, vann vi med 2-1 där nere.
I Trelleborgs FF spelar den tidigare Torn-spelaren Mohammed Al Dhaini.
– Dhaini kommer tillbaka till Stånby där han är van att vinna. Så kommer det förhoppningsvis inte att bli nu.
Är du överraskad att han klarat sig så bra i TFF?
– Inte ett dugg! Han var meniskskdad inledningsvis i TFF, men kom sedan in i deras trupp tidigt och visat högt kunnande. Personligen hade jag hoppats att han gått till en klubb ännu höre upp i seriesystemet när han lämnade oss. Dahini har gjort enorma avtryck i Torn och han kommer för alltid att ha den största respekten hos oss i Torns IF.
Vart ska matchen spelas?
– Kan vi inte spela på gräset i november blir det i mitten av November, men spelas den nu i månadsskiftet september/oktober så blir det i Stångby.
Vi kommer ha intensiva matcher, de måste bli en vecka där vi inte ha match onsdag. Vilket kan dröja… Sedan ska ju motståndaren kunna också.

Vid sju tillfällen har alltså Torn fallit på sista hindret i sin jakt på gruppspel i cupen. Här är trenden som ska brytas:

2019: Förlust 1-2 hemma mot J Södra efter förlängning.
2018: Förlust 0-4 hemma mot IFK Göteborg.
2017: Förlust 1-3 hemma mot IFK Värnamo efter förlängning.
2016: Förlust 1-3 hemma mot Varbergs BoIS
2014: Förlust 8-9 efter straffar hemma mot Landskrona BoIS
2013: Förlust 1-4 hemma mot J Södra.
2012: Förlust 1-2 hemma mot Ängelholm

Noterbart;
2015: Förlust mot Hittarp i DM.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close