skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Victor Larsson i Torns IF: ”Då kommer LBK ha det väldigt tufft att stå emot oss”

Imorgon är det kommunderby på Klostergården i Lund. Torns IFs Victor Larsson är försvararen som bor i Höllviken och pluggar tredje terminen i Lund. Han har spelat fotboll sen tidiga barnsben i BK Näset. Tog sedan nästa steg till Malmö FF där han stannade tills förra året då han kom till Torns IF.
– Vi måste fortsätta våga spela vårt spel då har vi stora möjligheter att ta med tre poäng hem till Stångby.

14 matcher spelade och ni ligger nu på en 4 plats i tabellen. Av dessa 14 matcher så är de senaste 11 matcherna utan förlust. Nöjd?

– Givetvis är det ett tecken på en stabilitet inom laget att vi inte förlorar många matcher. Endast en match på dessa fjorton har slutat utan poäng vilket vi är nöjda med. Tittar man däremot lite närmare på statistiken har vi spelat många oavgjorda matcher där vi ”förlorat” ganska många poäng. Ska vi vara med och strida uppe i toppen krävs det att vi börjar vinna fler matcher.

Er senaste hemmamatch mot Skövde höll på att inte bli av. Domarna och motståndarna ville inte godkänna planen. Nu ordnade det sig till slut att matchen kunde spelas och den slutade oavgjord.

– Planen var vattensjuk på sina utvalda ställen speciellt i Svantes målområde vilket han inte var så nöjd med men det finns många eldsjälar inom Torns IF som till slut löste problemet.

Vad drar ni för erfarenheter av matchen?

– Det positiva från matchen är att vi reser oss från en tuff inledning på andra halvlek där vi släpper in två mål på hörnor. Det som var mindre bra i matchen var att vi tappar vår ledning och i samma veva tappar lite av initiativet i matchen där vi låter Skövde ta över i perioder.

Något lag i serien som du tycker har överraskat dig?

– Värnamo är det laget i serien som imponerar mest och tar poäng efter poäng. Annars finns det inget speciellt lag som har överraskat enligt mig.

Imorgon onsdag väntar ny match och motståndet är nioendeplacerade Lunds BK vilket innebär kommunderby.

Vad blir viktigt i matchen för att kunna bärga tre poäng?

– I ett derby av detta slag är det viktigt att man går in med rätt inställning och har klart för sig att denna matchen inte är lik någon annan vi spelar på hela säsongen. Energi är en faktor som kommer spela stor roll och jag tror det blir mycket kamp, det ska bli kul. Men bara för att det är derby får vi inte glömma vad vi är bra på. Vi måste fortsätta våga spela vårt spel då har vi stora möjligheter att ta med tre poäng hem till Stångby.

Vad talar föra att ni kommer att stå som segrare när slutsignalen ljuder?

– Detta är mitt första derby så jag har inte så bra koll på de tidigare resultaten. Det kommer bli en tuff match vilket vi är vi förberedda på. Tror som sagt att vi måste lita på vårt spel och vår egna skicklighet för då kommer LBK ha det väldigt tufft att stå emot oss i 90 minuter. Känsla inför matchen är riktigt bra. Hela truppen vet vad som står på spel och vi kommer gör allt för att bevisa vilket lag som är bäst i stan.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong hitintills?

– Vi har gjort en hel del bra prestationer men inte riktigt fått den poängutdelningen vi har önskat. Det har sett ganska bra ut defensivt där vi har släppt in näst minst mål i serien efter Värnamo. Offensivt har det också sett bra ut, det är bara det sista lilla som ska till för att vi ska lyckas avgöra. Men det är mycket kvar av säsongen. Många matcher kvar att spela så det kan bara bli bättre.

Hur är läget i resten av laget?

– Det ser bra ut i truppen mer än så behöver jag inte avslöja.

Vilken placering tror du Torns BK ligger på vid säsongsslutet?

– Vi är i toppskiktet av tabellen.

Foto: Lola Nilsson


Victor Larsson Torns IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close