Nyheter

Bekräftat: Chrintz lämnar IFK Kristianstad

Bara någon vecka innan seriepremiären står det klart att IFK Kristianstad tappar sin landslagsspelare och lokalt producerade talang Valter Chrintz.
Åhussonen är klar för Bundesligaklubben Füchse Berlin.

Redan under tisdagen var grävlingarna på Kristianstadsbladet först med att avslöja att Valter skulle bli en räv.
Uppgifterna bekräftas nu av båda klubbarna.
IFK Kristianstad skriver på sin helsida:
“Vår unge talang, Valter Chrintz lämnar IFK Kristianstad för Füchse Berlin med omedelbar verkan, 20-åringen har köpts loss av den tyska storklubben. Tråkigt att vi tappar en stor profil och talang med rötterna i regionen men samtidigt är vi väldigt glada för Valters framgångar och att han nu får möjligheten att prova sina färdigheter i världens bästa liga.”
Sportchefen Jesper Larsson:
-Jag är väldigt glad för Valters skull och önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär. Den dagen han väljer att flytta hem vet han att dörren alltid är öppen.

Ljubomir Vranjes:
-Jag gläds över att Valter får en sådan här möjlighet. Jag tycker att Füchse Berlin är rätt klubb för honom att komma till där han får en erfaren spelare framför sig och ges därmed tid att växa in. Tyvärr tappar vi en landslagsman och en viktig kugge på högersex som vi även tänkt använda på högernio. Ett stort avbräck där vi som lag får kompensera. Tidpunkten är även lite olycklig när det sker såhär sent och vi har planerat för säsongen, samtidigt som vi inte vill stoppa Valter till en sån här möjlighet.

Kontraktet med Berlin börjar att gälla från och med den 1 september 2020 och Valter kommenterar flytten själv på IFK:s hemsida:
– Den senaste tiden i mitt liv har varit en riktig karusell av känslor, ena stunden glad och tacksam över möjligheten som dök upp med Berlin, och ena stunden ledsen och sorgsen över vad jag lämnar här hemma. Alla nära och kära, vänner, lagkamrater, klubben IFK Kristianstad och sist men inte minst världens bästa supportrar.
– Beslutet har varit extremt tufft att ta och tankarna har flugit runt i huvudet på mig. Jag har pratat med personer i min omgivning som jag vet vill mitt bästa, både som handbollsspelare men även som person. Alla som känner mig vet att detta har varit en dröm för mig, att få flytta till Tyskland, spela i världens bästa handbollsliga och få göra det jag älskar. Resan hit har inte varit lätt! En jäkla massa extra timmar har lagts ner, tusentals skott har skjutits och det är bara några exempel som har gjort att jag får denna möjlighet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close