Trav

Storebror gör reklam när lillebror ska säljas

På söndag startar Ultion Face i Svenskt Travderby, kvällen innan ska lillebror Bordeaux Face säljas på Kolgjinis auktion.

När det här skrivs, torsdag eftermiddag, är Bordeaux Face den häst som fått högst bud – 900 000 kronor.

– Naturligtvis är det jättebra reklam att Ultion Face kvalat in till Derbyt, men Bordeaux Face hade sålt sig själv, säger Adrian Kolgjini, tränaren, och erkänner:

– Jag är besatt av den hästen.

Mycket är annorlunda i år. Adrian kommer att köra sitt tredje Derby, men med tomma läktare, och Kolgjini Sales är en digital auktion i samarbete med Menhammar utspridd över två kvällar.

Om vi börjar med tävlingsbiten så har Adrian kört två Derbyn, en fjärdeplats med Speedy Face och galopp med Kennedy. Nu kommer han med Ultion Face från ett svårt sjundespår.

– Jag kan lova att han kommer att vara bättre än i kvalet. Då blev det lite långt mellan loppen eftersom han galopperade bort sig i den start på Åby som skulle ha satt honom i form.

Den genomköraren fick han nu i Derbykvalet (tvåa bakom Aetos Kronos) och dessutom blir det en del ändringar i utrustningen.

– Barfota runt om och jänkarvagn, avslöjar Adrian. Men det är ett jäkligt tufft Derby så det gäller att han presterar på topp för att kunna vara med och hugga.

Som vanligt har familjen Kolgjini en hektisk vecka med tävlingar fredag, lördag och söndag och dessutom den så viktiga auktionen både fredag och lördag kväll. Adrian är tränare till Bordeaux Face (Lutfi är degraderad till stuterichef och assisterande tränare) och berättar om auktionens förmodade dyrgrip.

– Han har allt. Rör sig fantastiskt, en perfekt exteriör och är fantastiskt klok. Samma dag som vi satte sele på honom för första gången kunde vi också sätta vagn på honom. Hans mamma Croix d’Am lämnar alltid så förnuftiga och fina hästar.

Förra året slogs det auktionsrekord på Kolgjini Sales när Aristoteles Face såldes för 4,7 miljoner kronor. I år är det Bordeaux Face som kommer upp i miljonbelopp.

Vi måste förstås fråga Adrian om han har någon köpare till hästen?

– Kanske, vi får se, svarar han lite kryptiskt.

Men allt handlar inte bara om Kolgjini Sales och Svenskt Travderby. Stallet har massor av intressanta hästar till start och vi frågar också om det mest intressanta.

– Aquarius Face (lopp 1, söndag) måste vara den som har störst vinstchans. Han känns grymt bra. Ett kul drag kan Redneck Woodland (lopp 7, lördag) vara. Han är riktigt bra i ordning så han får nog dra på rejält, då fungerar han som bäst.

Det låter som Adrian Kolgjini har en riktigt spännande helg framför sig.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close