Trav

Per Nordström – specialist på stora finaler

Per Nordström byggde en helt ny träningsanläggning för ett par år sedan. Färdig blir den väl aldrig, men den levererar redan topphästar på löpande band.

– Det är klart att jag är jättenöjd, förklarar Per. Jag har verkligen fått en anläggning precis som jag vill ha den och som passar mitt sätt att jobba hästarna.

Sex stora finalplatser har han fixat så här långt i år, med fyra olika hästar. På söndag ska han alltså ut i Derbystoet med Grande Diva Sisu – eller Divan som hon kort och gott kallas i stallet.

– Kul att snacka med dig precis nu, säger Per. Jag har precis kört ett jobb med henne och jag lovar att hon är precis där jag vill ha henne.

Grande Diva Sisu var favoriter i det första uttagningsloppet till Derbystoet, men en tuff öppning och en tryckare mitt i loppet (Pers GPS–klocka var nere i 05–tempo varvet kvar) gjorde att hon inte orkade riktigt den sista biten.

– Jag ville verkligen vinna, men den tryckaren varvet kvar var inte snäll. Nu är vi i alla fall i final och egentligen spelar inte andraplatsen jättestor roll. Hade jag fått välja spår tidigt hade det förstås blivit spår två eller tre, men hade jag fått välja senare hade det nog blivit nio.

För även om Per inte säger det själv så är nog Grande Diva Sisu aningen vassare när hon får anfalla bakifrån.

Per har alltså hittat rätt som tränare. Anläggningen strax utanför Sjöbo har blivit ett lyft för hela verksamheten. Förra året körde han in 3,4 miljoner och hade en segerprocent på strax över tio. Idag har han kört in 3,6 miljoner (23 i segerprocent) och då ska ni veta att förstapriset i Derbystoet är två miljoner (alla ston är med i Premiechansen).

– Det är klart att jag ser fram mot loppet. Jag vet att jag har en riktigt bra häst i absolut toppform.

Och med tanke på det där med stora finaler så har Per med två hästar i uttagningsloppet till Breeders Course.

– Jag tror väl att Adrians häst [Kolgjinis Aquarius Face] blir svår att slå, men jag hoppas att någon av mina [Good Vibes och Ciel Wibb] ska kunna ta en finalplats.

Men Per är inte det enda hemmahoppet i Derbystoet.

Lars I Nilsson, som vann med Fascination 2013, har Darling Godiva till start.

– Hon var bra i kvalet och har varit bra efter det, men från det här läget är det svårt. Det kan bli fel om du backar och det kan bli fel om du kör offensivt. Det är tufft, men vi är i alla fall med i finalen.

Conrad Lugauers American Hill är det tredje hemmahoppet. Et starkt kval, men knappt slagen och därmed förvisad till ett besvärligt spår. Stallet har visat fin form och rapporten om American Hill, lillasyster till Campo Bahia, är positivt.

Fast det är klart, motstånd saknas inte. Daniel Redén mobiliserar en halv armé – i alla fall fyra försöksvinnare – med Diana Zet i spetsen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close