FotbollNyheter

Skyttekungen Linus Edvinsson skadad – missar resterande säsong?

Skyttekungen Linus Edvinsson i Teckomatorp SK riskerar missa resten av säsongen. Lårskadan som skedde i senaste matchen mot Hörby FF i helgen blir en kamp mot klockan för att kunna spela mera under säsongen.
– Mitt mål just nu är att vara tillbaka om två veckor då vi möter Svalöv. Ett derby jag inte vill missa.

Berätta, vad hände?
– Jag har dragit på mig en bristning eller sträckning i baksida lår. Har sen några veckor tillbaka haft problem med baksidan och i söndags höll den inte längre. Sträckte mig efter bollen på ett inlägg då det small till.

Teckomatorp besegrade Hörby FF med 4-3. Man ledde matchen med 4-0 men efter att Linus klivit av planen strax innan halvlek reducerade bortalaget och var även mycket nära en kvitteringen.

Du satt på bänken och såg resten av andra matchen. Var du själv orolig att Hörby FF skulle vända och vinna matchen?
– Jag var väl aldrig riktigt orolig att dom skulle vinna. Litar på killarna som spelar att dom jobbar hårt även om jag är utanför linjen. Men såklart blev det onödigt spännande. Att vara så nära tappa en 4-0 ledning får absolut inte hända. Vi måste bli bättre på att stänga matchen.

 När är du tillbaka?
– Idag har jag fortfarande känningar och det känns som det kan ta några veckor till innan det går att springa ordentligt. Men jag har fått stötvågsbehandling och ska börja köra lite rehab.

Om den första prognosen stämmer tvingas Linus avstå från fortsatt spel och säsongen är över för hans del.

Hur mycket kommer din frånvaro nu att påverka laget?
– Jag tror att laget klarar sig utan mig om det behövs. Dock vet jag inte om jag själv har nerver att stå bredvid och se på. Det är jobbigt. Mitt mål just nu är att vara tillbaka om två veckor då vi möter Svalöv. Ett derby jag inte vill missa.

6 spelade matcher och enbart 5 matcher kvar att spela i serien. Ni är obesegrade i år och har nu hela 28 matcher på raken som obesegrade.

På lördag möter ni Dösjöbro på bortaplan. Dom har inte heller förlorat någon match i serien. Vad tror du om matchen?
– Matchen mot Dösjöbro är tuff på förhand och det gäller att komma fokuserade direkt från start. Men som sagt så tror jag på laget och jag vet att vi är väldigt svåra att slå. Det finns en speciell mentalitet bland alla och jag lovar att ingen viker ner sig i första taget.

Hur långt kan ni gå?
– Vi har varit ärliga och hårda mot oss själva att vi ska vinna serien. Det är något vi jobbat efter ända sedan förra året. Så jag tror och hoppas det håller hela vägen.

Under säsongen 2019 gjorde Linus Edvinsson 40 mål och tog TSK hela vägen till div 5.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close