Nyheter

Eskilsminnes talang nobbades av Sverige – tar chansen i Serbien

Eskilsminnes 17-åriga talang Emma Petrovic blev inte kallad till F18-landslagets samling tidigare i veckan.
Då hörde det serbiska förbundet av sig…

På Eskilsminnes förträffliga hemsida skriver klubben själva om nyheten.
“När det svenska fotbollförbundet hade sin andra uttagning till F18-landslaget kom varken Emma Petrovic eller Nova Karlsson med. För Emma hann det dock bara bli ett par dagars besvikelse och sorg över att hon sidsteppats. I fredags ringde nämligen representanter för Serbiens A-landslag och erbjöd henne en plats i deras trupp inför EM-matchen mot Frankrike den 18 september och ytterligare tre matcher i höst.”
– Jag tvekade inte en sekund att svara ja. Det kändes som jag fick lite revansch för att jag inte kom med i det svenska F18-landslaget. Min dröm har alltid varit att spela för Sverige. När det nu blev nobben så kunde jag inte tacka nej till att få uppleva detta. Jag är överlycklig, säger 17-åriga Emma.

Emma har under några år haft ett antal landslagsuppdrag för de yngre Serbiska landslagen. Hon har ändå hoppats kunna övertyga den svenska landslagsledningen att få en chans. För en tid sedan var hon och Nova Karlsson på ett landslagsläger men när nu det skulle sållas bort spelare inför nästa läger så försvann de båda Eskilsminne IF-spelarna.
– Det blir ett stort äventyr och mycket speciellt. Jag är så tacksam över att Serbien gav mig denna chans, säger Emma som nu ska ställas mot världsstjärnorna från Frankrike till en början.
– Senare i höst har vi EM-kval mot Azerbadjan och Österrike och året avslutas med en träningslandskamp mot Brasilien vilket är hur häftigt som helst, förklarar hon.

Eskils tränare Izet Kaljic, även han med serbiska rötter, tycker Emma gör helt rätt som accepterar Serbiens erbjudande.
– Ja absolut, det är en fjäder i hatten både för henne och för vår klubb att få en A-landslagsspelare. Och när chansen försvann i Sverige så förstår jag att hon nappar på detta, säger Izet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close