Nyheter

Järvinen klar för spel i Redhawks

Redhawks förstärker laget med den finländske forwarden Jan-Mikael Järvinen. Han kommer närmast från spel i tyska Adler Mannheim, där han under fjolårssäsongen svarade för 44 poäng på 52 matcher. – Jag är exalterad över att komma till Redhawks, säger Järvinen.

Efter att Nicolai Meyer lämnade Redhawks under gårdagen står det nu klart att den finlädske 32-åringen Jan-Mikael Järvinen ansluter.

Forwarden kommer närmast från en säsong i Tyskland med Adler Mannheim, där han hade 44 poäng (11+33) som facit på sina 52 matcher. Dessförinnan har han en lång karriär hemma i Finland med bland annat 398 matcher i SM-Liiga.

– Jag är exalterad över att komma till klubben och bli en del av laget. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla killarna och att komma igång och spela. Det är en grupp med duktiga hockeyspelare och jag hoppas kunna prestera mitt bästa spel under säsongen, säger Jan-Mikael Järvinen själv i en kommentar.

I Järvinen får Redhawks en spelare som ska bli tongivande i det offensiva spelet.

– I honom får vi en spelare som kan spela både som center och ytterforward, som kommer att kunna bidra i det offensiva spelet samtidigt som han tar ansvar defensivt. Vi har fått väldigt goda vitsord från flera olika håll och har själva följt honom under en längre tid. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta för oss i SHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Jan-Mikael Järvinen kommer till Malmö under söndagen och ansluter till laget i samband med måndagens träning.

Kontraktet gäller säsongen ut.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close