skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

LBK-tränaren: ”Kul med Lundaderby och viktigt för damfotbollen i stan” 

Tränaren Mikael Törnqvist är inne på sin 2:a säsong för Lunds BKs damlag som startade om med att vinna div 4 ifjol. Karriären har lutat sig mot ungdomar där han har tränat äldre pojk och flickgrupper under ett antal år. Men nu kände han att det var dags för ett senioruppdrag.
– Lunds BK skulle starta upp damlag och vi började prata. Stortrivs både med laget och klubben som stort.
 

Hur är du som tränare?

– Viktigt att hitta vart nivån i laget är. Vad vill man och vad kan vi göra. Möta alla oavsett nivå, arbeta inkluderande och skapa en god kultur. Att ha sin filosofi kring vad man som tränare vill med fotbollen och kombinera detta med vad laget vill. Erfarenheten att ha spelat fotboll hjälper mig. Identifiera känslan i kroppen hur det är att vara på plan med alla beslut som tas och den stress som kan uppstå samt förståelse kring att det inte alltid blir så som man tänkt. Vi arbetar alltid med kamratanda och gemenskap. Styrkan i laget ligger helt klart i vår lagmoral. Alltid kämpa tills domaren blåser av. Det har vi med oss i varje match vilket vi har sett hittills i serien också.

Det ser riktigt bra ut för laget både placerings- och poängmässigt i tabellen. Man har spelat 5 matcher och inte förlorat någon. Samma poäng som tabell ettan Lunds SK. 

Vad är din förklaring till att det har gått så bra?

– Tar varje match för sig samtidigt har vi en bred trupp med mycket kvalité vilket innebär konkurrens om speltiden. Detta är bra och gör att vi höjer oss i träning och match.

Det är fyra matcher kvar att spela i serien. Nästa match är derby mot Lunds SK.

– Matchen på söndag blir kul men det är bara en match i mängden. Går in utan press då vi är nya i sammanhanget så pressen ligger på vårt motstånd. Vet vad som väntar och vi är väl förberedda. Kul med Lundaderby och viktigt för damfotbollen i stan. 

Hur vill du sammanfatta säsongen just nu?

– En konstig säsong som redan går mot sitt slut. 

Foto: Lunds BK

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close