skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS:aren Ferhm har målsättningen klar: ”Att gå upp i Superettan”

21-åriga Lundabon Hampus Ferhm kom till Landskrona BoIS 2016. Började spela i U19 laget och blev därefter uppflyttad till seniorlaget där han idag spelar ytterforward.
– Jag älskar bidra med poäng och hjälpa laget.

Det ser riktigt bra ut efter att ha spelat hälften av serien. 16 matcher och av dessa endast tre förluster. Just nu ligger ni på en tredjeplats i tabellen med en match mindre spelad.
– Vi är en sammansvetsad grupp som vet vad vi går för. Vi håller hög kvalite på träningar och fortsätter kriga för att nå det vi vill. Finns nog ingen hemlighet utan vi är en trupp som gör jobbet till 100%.

Är ni nöjda?
– Klart vi är nöjda men vi har också några onödiga poängtapp. Det är sådant som vi får acceptera och köra på samt fokusera på det vi kan påverka.

Vad finns det enligt dig att förbättra?
– Som jag nämnde innan är vi en sammansvetsad grupp som vet vad vi går för. Håller högt i tak och vill utvecklas både som individer och kollektiv. Förbättringar kan man alltid göra och absolut minska onödiga poängtapp.

Närmast är det hemmamatch mot tabelltvåan Utsikten. Vad blir strategin för att bärga ytterligare 3 poäng?
– Vi mötte Utsikten för inte så längesedan. Har ganska bra koll och vet var vi kan såra dom. Ett bra lag så de blir en oerhört viktig match på lördag.

Svenska cupen närmar sig den 30 september. Ni möter Östers IF på hemmaplan. Vad vet du om er kommande motståndare?
– Har inte så bra koll på Öster. Verkar vara i bra form och man har höjt sig sen förra säsongen.

Vad tror du om själva matchen? Vad talar för att ni kommer att stå som segrare?
– Tror det kan bli en mycket bra match. Hårt arbete så ska det nog blir bra. Öster är bra men det är vi också så det blir en jämn match.

Hur viktig är själva Svenska cupen för er egen del?
– Det är alltid kul att ta sig till Svenska cupen och möta lag som spelar Allsvenskan och Superettan. Men vi har en serie att vinna och det skulle jag säga är viktigare just nu.

Du är skadad och borta ett tag framöver. Hur är läget med övriga laget?
– Drog på mig en skada som gör att jag tyvärr kommer missa matchen på lördag och ytterligare några. Hofsö är snart tillbaka efter sin skada och  Kaddo kör på för fullt. Annars ser truppen frisk och fräsch ut.

Hur skulle du sammanfatta er säsong hittills?
– Än så länge har säsongen varit bra trots vi haft några onödiga poängtapp. Poängmässigt ligger vi bättre till än vad vi gjorde vid samma tidpunkt förra året vilket är bra.

Målsättning?
– Att gå upp i Superettan. 

Vilken placering tror du Bois ligger på vid säsongsslutet?
– Ska jag vara ärlig ser Värnamo riktigt bra ut och blir svåra att passera. Tror en andra plats är mest rimligt. 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close