FotbollNyheter

Kim Johansson och IF Lödde går skilda vägar efter säsongen

Kim Johansson kommer inte att fortsätta som tränare i IF Lödde. Efter två år med en tredjeplats i serien under första året så ligger laget just nu på en sjätteplats. Laget har också avancerat till omgång 2 i Svenska Cupen där man möter superettanlaget Örgryte.
– Vi ska avsluta snyggt säger Kim Johansson. 

Du och klubben väljer att gå skilda vägar, Varför?
– Ibland behöver laget en ny röst. Det har blivit två år för mig här och Lödde är i behov av något nytt. Så ser det ut i fotbollsvärlden och djupare detaljer än så behöver vi inte gå in på.

Är du nöjd med din tid i klubben?
– Både ja och nej. Första året blev vi trea och tog fler poäng än man gjort tidigare. I år är vi alla besvikna över spelet då vi hade hoppats ligga betydligt närmare toppen. Däremot är jag väldigt nöjd att vi avancerat så långt i Svenska Cupen. Annars har jag trivts väldigt bra med ledarstaben och spelartruppen. 

Har du klart med nytt uppdrag redan?
 – Nej, inte ännu. Först skall jag säkra kontraktet här i Lödde innan jag signar något annat. Vi ska avsluta snyggt. 

Lämnar din assisterande Jörgen Pettersson också?
– Jörgen blir inte heller kvar. Vårt samarbete har fungerat jättebra. Han är en otroligt duktig tränare och en fantastiskt person. Det har varit riktigt roligt och ha ett lag tillsammans med honom. Han är ingen människa som ska vara assisterande i ett div 3 lag med den kunskap han har. Samtidigt visar det bara hur prestigelös han är. Vi har kompletterat varandra bra. 

Första året som enbart tränare utan att du själv spelat en enda match. Har du tankar på att återuppta din karriär som spelare?
– Nej spelarkarriären är nog över. Jag ska dock inte ljuga. Ibland har det pirrat lite extra i fötterna. Däremot kunde jag nog inte valt en bättre säsong för att sluta. Försäsongen var ju hela sex månader lång.

Vad händer nu?
– Nu gäller det som sagt att ta tre poäng i helgen mot Tomelilla. Sen har vi två seriematcher kvar som vi ska vinna. Därefter avslutas allt med en match mot Superettanlaget Örgryte i Svenska Cupen. 

Vad tror du om matchen mot just Örgryte?
– Det blir en riktigt rolig match för grabbarna. Såklart ska de vara enorm skillnad mellan 3 divisioner. Samtidigt har vi slagit ut Landskrona Bois och Eskilsminne. Vi i staben ska göra allt för att vinna så att grabbarna i Lödde kan ha ett riktigt roligt gruppspel 2021. 

Är det inte jobbigt att veta om ni tar er till gruppspelet så får ni inte leda laget?
– Självklart är det som en liten tagg i foten. Jag känner starkt för spelarna. Kan jag hjälpa dom få spela sina livs matcher lever jag gott på det. Att ett div 3 lag är så här långt händer nog inte ofta. Går vi till gruppspelet har vi kanske skrivit historia.

Foto: Lola Nilsson


Jörgen Pettersson och Kim Johansson IF Lödde

Relaterade artiklar

Back to top button
Close