H65HandbollLUGI

Pttrrrrrooooo – H65 skenade till derbyseger

Underläge med en boll efter 30 minuter.
Seger med sju efter 60.
H65 Höör visade onekligen att de inte fuskat med fysen under den evighetslånga försäsongen och vann SHE-premiären borta mot LUGI med 28-21.

När LUGI och H65 Höör avverkade sin SHE-premiär var det tufft, tight och spännande.
I en dryg halvlek.
H65 puffade igång som en gammal dieseltraktor, men det såg besvärligt ut vid underläge 10-6 i första halvlek. Lundalagets 18-åriga keeper Hanna Popoja skötte sin uppgift strålande när Isabella Mouratido satt på skadelistan, tillsammans med bland andra Hannah Flodman och Clara Lerby.

Men alla som startat igång en gammal dieseltraktor en regnig tisdagsmorgon klockan 05 för att köra ut och harva potatisåkern, som de flesta mellanskåningar ju trots allt har, vet att en gammal traktor är en kär  vän som bara behöver lite tålamod.
När alla system var uppkopplade, alla enheter varma och Ola Månsson röd nog i ansiktet, så började H65 att tuffa på. 12-11 i paus blev snabbt en tvåmålsledning för Höörlaget i andra halvlek. Trots att fjorårets seriesegrare gick runt på få spelare så använde man i praktiken hela bänken, och i slutändan något färre pjäser än LUGI.

Isabelle Andersson (sju mål) galopperade fram som ett ursinnigt fullblod, och blev bara snabbare och mer skräckinjagande som tävlingen pågick.
Emma Lindqvist, åter efter skada, travade fram som ett kompakt kallblod med norskt huvudlag. Ingen hatar att släppa förbi sig någon så som henne.
På kanterna skrittade den nyblivna landslagsvänstersexan Emma Rask och Evelina Källhage likt perfekt ryktade och skolade lippizzaners på ett så taktfullt sätt att man kunde höra Anders Gernandt:s skrorrande stämma ”Felfrrrrritt”.
Flippa Nyman, nyförvärvet från Skövde, var blockhalt i början av veckan. Men efter en vända hos Jean Chidiacs veterinärklinik och med alla befintlig tejp i Mats Sjöströms materialarskåp drog hon ett lass värdigt en brabanthäst.

En positiv debut i tävlingssammanhang svarade Amelia Lundbäck för, men det finns onekligen med att utvinna på det hållet. Och det är klart, att flytta från Göteborg till Höör för att leverera direkt är det få som lyckats med tidigare. Det brukar ta några matcher, ibland en hel säsong. I Höör vet man dock värdet i att låta kraftfulla motorer få tid att varva igång, och då kan man säkert ha en adrenalinstinn ardenner utan hämningar framåt slutspelet.
Det vet räknar säkert H65-cowboyen Ola Månsson med…

21-28 skrevs siffrorna till till slut. I LUGI blev danskan Emma Navne bästa målskytt med sina sex mål och tillsammans med Tyra Axnér bildade de ett fint par på nio meter.

H65 Höörs toppstammade Emma Lindqvist gnäggade nöjt efter säsongens första tvåpoängare.
– Vi blev inte stressade trots underläge med fyra bollar ett tag i första halvlek. Vi höjde nivån på försvarsspelet och gick ut och smällde på mer, samtidigt som vi fick ett par målvaktsräddningar. Jag upplevde att det fanns ett lugn i laget.
I andra halvlek verkade ni ta era motståndare tack vare bättre fysik, till stor del?
– Det kändes väldigt bra i det avseendet. Ni vi ledde med tre bollar tio minuter kvar var det vi som sprang mer än LUGI och då körde vi också matchen…
För din del blev det ingen landslagssamling efter att ha varit skadad en del av försäsongen. Hur mår du?
– Jag har haft en överbelastning på vadbenet, men nu känns det bra igen. Inte perfekt, men tillräckligt bra.
Vi har hästtema på detta referat, men har fortfarande inte nämnt din reskamrat till Helsingborg, Gry Bergdahl. Vilken slags havremoppe är hon?
– En ponny, säger Lindqvist utan att tveka.

H65 möter i nästa omgång IK Sävehof på hemmaplan, lördagen den 26 september.

Gry Bergdahl?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close