Nyheter

Skånsk ungdomshandboll ska bli ännu schysstare

Skånska Handbollsförbundet har i dagarna lanserat ett nytt kort som domarna ska kunna utdela under ungdomsmatcher upp till 14 år.
Det schyssta kortet.

Skanskhandboll.se skriver själva på sin hemsida:
“Kortet ”Schysst spelare” lyfter fram goda beteenden och föredömen på plan. Det går till en spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt under matchen i respektive lag, och spelaren väljs förslagsvis ut av motståndarlagets ledare. Det delas ut av motståndarlagets ledare i samband med att lagen tackar varandra efter matchen. Ni väljer själva hur högt upp i åldrarna ni vill använda kortet, vi rekommenderar er att använda det åtminstone upp till 14 år.”

En schysst spelare är en spelare som…
… har en positiv attityd mot medspelare, motståndare och domare
… har ett vårdat språk och kroppsspråk på plan
… ber om ursäkt om man råkar göra någon illa
… lyssnar på sin tränare
… inte försöker påverka domarens beslut.

Förbundet uppmanar att ta hjälp av en förälder på plats som får uppgiften att utse en schysst spelare om det är svårt att som ledare även fokusera på denna del. Korten finns på förbundets kontor från och med måndag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close